Srpski sion

С» 210.

0№С)ш шоа

АЗ бр. К. 40. вап. ех 1906.

29 В—3

С Т Е Ч А Ј. Расписује се стечај ради сталнога попуњења упражњеног парохијског места IV. (четвртог) ралреда у Шиклушу. Модитељи имају своје ваљано инструисане молбе путем претпостављених им власти до 17. (30.) априла 1906. год. потписаној конзисторији поднети. Из седниде еиархијске конзисторије будимоке. држаие у Будимпешти 9. (22.) Фебр, 1906. Председништво.

Аа бр К. 404/829 ех 1906. 2-3, 30. ЕДИКТ У бракоразводној парници Елеоноре Алиуш из Петроварадина, против супруга јој Јоеипа Велеца сада непозната боравишта, овим се расписује едикт за 90 дана с тим, да се има поменути Јосип Велеца у горњем року, рачунавајући од дава првог уврштења овога едикта овој Конзисторији или сам лично или преко свога заступника јавити, јер ће се иначе ова бракоразводна парница и без њега наставити и довршити. Из седнице архид. конзисторије, држане у Карловцима 21. марта (3. априла) 1906. г. Председништво.

ДРУГИ 0ГЛАСИ

ЗВ0Н0ЛИВНШЦ И Ф&БРШ ГВОЗДЕНИХ КОЗА ЗА ЗВОНА АНТ0НА Н0В0ТНИЈА -3- ТЕМНГХПВ^р-у, лрепоручује се — са гаранцијом на више година — за израду нових звона и за нреливање цукнутих звона у овакој величини, као и за целокупно хармонично удешено звоњење, прозиђено са круном од кованог гвожђа, тако удешеном, да се звона но вољи и лако могу кретати, ако би се наједном меету излуиало, чиме се звона сачувају да не пукну. Особито препоручујем од мене изнађена и много пута одликована са створеним одушкама провиђена звона, '"Р| која су у горњем делу — као виолина — са отвором у виду Фигуре 2 нровиђенаи като имају дуготрајнији, снажнији и дубљи звук, него звона по старој системи прављена, тако да се овако једно патентирано звоно од 327 килограма изједначује са звуком других по старој системи ливених звона од 461 килограма. Даље преноручујем козе за звона од кованог гвожђа, у тороњу слободни стојеће; звона или шоље за оатове од метала; нрављеве старих звона са крунама од кованога гвож^а. 3— 3. Илустроваик ценовници и прорачуни трошка бесплатно и Франко. На миленарској земал ској кзложби у Вудимпешти 1896. награђена са великом миленарском медаљом.

Ш) ®р

дОрпскЕ Сион" излази сваких 15 дана на 2 цела табака, Цена му је: За Аустро-Угарску, Восну и Хер Јзговину на годину 8 круна, на но године 4 круне, а на четврт годане 2 круне. За стране земљк, на годину 10 круна. Поједини бројеви 40 фидира. Претплата, огласи, стечфва и рекламације у року од 15 дана шаљу се Администрадији а остала рукописи уредништву ,,8рпског Оиона" у Карловце. Зл огласе, објаве и стечајеве шхаћа се 10 филири од једног реда ситниј слгова. — Неплаћена шсва «е ае ирииају. — Рукопаси се не враћају. Све спорове овога листа у ствари претнлате или других потраждвања решава котарски односно опћински суд у Карловциша.

Издаке к ши«нп*г Српвке Мдмагткрркв Шт»миарв;'в у Ор. К,чрлогши»а. 281. 1906.