Srpski sion

Ом. 560.

огаоки. сиоа

Вр. 19.

Аа број К. 1268. и 1319|1015 ех 1906. 83, 2-3 Е Д И К Т. На бракоразводну молбу Теодора Николића из Маркушице иротив супруге му Данице рођ. Мигаић, сада непозната боравишта овим се ре чена Даница позива да у року од 90 дана, рачунајући од нрвог уврштења овог едикта у новинама овој конзисторији или сама лично предстане или место пребивања свога пријави ер ће се у противном случају протав ње новедена бракоразводна парница и без њеног суделовања наставити и довршити. Из седнице архид. конзисторије, држане у Кардовцима дана 19. септембра (2. октобра) 1906. Председништво

Црквени академски сликар 4—* ГТавао Фабац који је випте година у иноземству радио и боравио, преиоручује се овима најтоплије п. н. свештенству за приуготовљеп.е нових, као и понравке иконостаса, затим икона, као и сликања цркава у сваком слогу специално у романском и бизантинском за српско нравоелавпе цркве. Надаље сликање црквених застава и свих у ту струку засјецајућих радња, преузима и позлатарске као и све остале које засјецају у црквено украсивање. Нацрте и трошкове шаље но жељи на увид. Циене врло умјерене, радња скроз солидна. Адреса: Загреб. Опатичка улица број 19.

ДРУГИ ОГЛАСИ

ЗВОНОЛШИЦА И ФШИКА ГВОЗДЕНИХ КОЗА ЗА ЗВОНА АНТОНА Н0В0ТНИЈА лрепоручује се — са гаранцијом на више година — за израду аових звона и за преливање пукнутих звона у овакој величини, као и за целокупно хармонично удешено звоњење, прозађено са круном од кованог гвожђа, тако удешеном, да се звона по вољи и лако могу кретати, ако би се наједном месту излупало, чиме се звона сачувају да не пукну. Особито препоручујем од мене изнађена и много пута одликована са отвореним одункама прови^ена звона, "фф која су у горњем делу — као виолина — са отвором у ваду Фагуре 2 нровиђенаи като имају дуготрајнији, снажнији и дубљи звук, него звона по старој системи ирављена, тако да се овако једно патентирано звоно од 327 килограма изје^иачује са звуком других по старој системи ливених звона од 461 килограма. Даље препоручујем козе за звона од кованог гвожђа, у тороњу слободно стојеће; звона или шоље за оатове од метала; прављење старих звона са крунама од кованога гвожђа. 16— 3. Илустроваки ценовници и прорачуни трошка бесплатно и Франко. На миленарсној земалској изложби у Будимпешти 1896. награђена са великом миленарском медал>ом.

л Српски Сион" Езлази сваких 15 дана на 2 цела табака. Цена му је: За Ауетро-Угарску, Босну и Хер ј,в1 'овину на годвнј 8 круна, на по године 4 круне, а на четврт године 2 круне. За отранв земље, на годину 10 круна. Поједини бројеви 40 филира. а ^втплата, огласи, сточајеви и рекламације у року од 15 дана шаљу се Администрацији а остала рукописн уредништву „Српског Сиона" у Карловце. За огласе, објаве и стечајеве плаћа се 10 филири од једвог реда ситни? слова. —- Бегааћена писма се не приаају. —Рукониси се не враћају. Све спорове овога листа у етвари претплате или других потраживања решава котарски односно опћински суд у Карловцима. Мадккв м швдшм: Срдввв Мажавшшрвкв Штаипкрнјв у Ор. Варловцша. 610. 1906.