Srpski sion

Б р. ав.

Ад бр К. 1069. ех 1907. 1—3, 48 Е Д И К Т. На бракоразводну молбу Милана Атанацковића из Шимуноваца, иротив еунруге му Стане Атанацковић, рођ. Миловановић сада непознатог боравишта, овим се речена Стана позива, да овој конзисторији у року од 90 дана од дана првог уврштења овог едикта лично предстане или место свога садањег пребивања означи, пошто ће се у противном случају но истеку едиктуалног рока, ова бракоразводна парница и без њеног суделовања наставити и довршити. Архидијецезална ковзисторија у Карловцима 8. (21.) августа 1907. г. Председнишгво. Ад бр. К. 1097. ех 1907. 1—3, 49 Е Д И К Т. На бракоразводну молбу Славне Ноаовић, рођ. ЈеФТић, сада у Бољевци, против свога супруга Милоша Поповића из Угриноваца, сада везнана боравишта, овим се речени Милош позива, да овој конзисторији у року од 90 дана од дана првог уврштења овог едикта лично претстане или место садањег свога пребивања означи, пошто ће се у цротивном случају по истеку едиктуалног рока ова бракоразводна парница и без његовог еуделовања наставити и довршити. Архидијецезална Конзисторија у Карловцима 8. (21.) августа 1907. Председништво. Број 656 ех 1907./К 8. 626. 1 — 3, 51 Е Д И К Т. На бракоразводау тужбу Луке Станковића, из Пивница, котара Вировитичкога, против супруге своје Маре рођ. Зечић из Бистрице, сада вепозната боравишта, овим се Мара рођ. Зечић позива да у року од 90 дана рачунајући од првог уврштења овог едикта овој конзисторији мјесто пребивалишта свога пријави, јер ће се у противном случају без њезина судјеловања са именованим заступником парница водити и довршити. Из сједнице правоел. сри. епарх. конзисторије у Пакрацу, 31. Јула (13.) Августа) 1907 г. држане. Предсједништво.

С тр . 527.

Бр. Е. К. 267. ех 1907. 44 3- 8 С Т Е Ч А Ј. Расписује се овим стечај на парохију III. плаћевнога разреда у Шаканлијама у протопрезвитерату Костајничком. Молитељи имају своје прописно обложене молбевице надлежним путем овој епарх. Конзи сторији поднијети до Успенија Пресвете Богородице о. г. Молбенице приспјеле преко тога рока неће се у обзир узети. Из сједнице епархијске Конзисторије горњокарловачке, држане у Плашком, дана 21. јуна 1907. године. Предсједништво.

Број Е. К. 826. ех 1907. 2-3 46 Е Д И К А Т. Овим ее обавјештава Симеон Јаковић сада непознатог боравишта, да је његова жена Емилија еада у Утињи покренула против њега бракоразводну парницу код ове Епархијске Конзиеторије, па се позива да се у року од 90 дана, рачунајући од дана ирвог уврштења овог едикта у „Српском Сиону" пријави овој власти или лично или вјеродостоЈно нисмено или преко свога на законит начин оп^номоћеног заступника, јер ће се иначе речена парница и без њега и на његову штету окончати. Из сједнице Еиарх. Конзисторије, држане у Плашком, 21. јуна 1907. Предеједништво.

Бр. К. 1062. ех 1907. 1—3, 63. Е Д И К Т. На бракоразводну молбу Матије Дугалића из Вуковара, против супруге му Наталије Дугалић, рођ. Фишер, сад неиознатог боравишта, овим се едикт распиеује с тим, да речена супруга Наталија у року од 90 дана рачунајући од дана првог уврштења овог едикта, конзисторији овој лично иредстане или место свог садањег пребивања писмено пријави, јер ће се у противном случају ова брачна парница и без ње продужити и довршити. Архид. Конзисторија, у Карловцима 18/31. августа 1907. Председништво.

СРПСКИ СИОН