Srpski tehnički list

— 284 —

Рашка, по пројекту окр. инжењера г. Свет. Теодоси.

јевића.—

Предрачунска је сума 4461,38 дин.

4) два дрвена инондациона пропуста у долини реке Луга код варошице Младеновца, на путу Београд — Крагујевац, по пројекту инспектора г. Ј. Самеоновића.

Предрачунска је сума 3725,30 дин.

Нови срески пут. Указом Њ. В. Краља од 27. јула ове год. о-

глашен је за срески, нови путкоји ће се саградити

од Врњаца до Грачца. — до везе са путем Подунавци — Грачац – Добра Вода.

ФОТОГРАФСКИ ПРЕГЛЕД. Одштампан је

и претплатницима разаслат 3. и 4. број Фотографског Прегледа, са овим садржајем :

Фотографија и литература — Фотографисање |

из ваздушне лопте. — Брза фотографија. — Моментно снимање. — Температура — Ноћно снимање.Фотохемија. — Из праксс— трећа лекција за почетнике. — Хроника. — Књижевност. Смотра— Наше слике. — Питања и одговори. —

У овоме броју има 8 слика на засебном прилогу и нарочитој хартији и четири слике у тексту.

Ко се занима фотографијом, треба да се претплати на овај лист, јер ће у истом наћи доста по-

учних ствари, које ће му знатно користити при ра- |

ду. Претплата за целу годину износи само 10.— а на пола године 5.—- динара или круна. Претплату и све остало слати администрацији листа, Цара Уоша улица број 65.— Телефон Бр. 316.

Стечај за инжењера Општини града Пожаревца потребан је одмах један стручан инжењер ради отправљања свију дужности, којс у његов делокруг спадају.

Плата је инжењеру по буџету 4000 дин. годишње, а рок службе утврдиће се нарочитим уговором при ступању у службу.

Позивају се компетенти који би се хтели ове службе примити да се молбом са документима обрате Суду Општине Пожаревачке најдаље до 1. септембра ове године.

а а

грађење железничке пруге Чачак—Горњи Милановац Лајковац — (Лазаревац). Министарски Савет одобрио је лицитацију за израду ове пруге уског колосека, која је остала на г. Ј. Станојевићу и комп, инжињера из Београда и Сретену М. Сретеновићу предузимачу из Горњег Милановца.

Преминули.

7 Маша Станисављевић инспектор Железничке Дирекције у пензији, преминуо је 12. августа ове год. по. поноћи, у опште државној болници у Београду, после дужег боловања, у 68. година старости.

Бог да му душу прости.

7 Станко Маринковић, инжењер Министарства Грађевина са службом у Књажевцу, преминуо је 12. овог месеца у 12 часова и 5 минута ноћу, после кратког боловања у 43. години старости.

Бог да му душу прости,

7 Миливоје Павлићевић, инспектор, Железничке Дирекције преминуо је 13. ов. м. у 1. час. јутра у 48. години свога живота.

Бог да му душу прости.

Члановима Удружења, ИНЖЕЊЕРИМА и АРХИТЕКТАМА.

По преставци Грађевинског (Савета од 27. маја ове године, Господин Министар Грађевина решењем својим од 4. овог месеца Бр. 5336. одобрио је техничком особљу Министарства Грађевина и Дирекције Срп. Држ. Железница, да може учествовати на јавним стечајима за израду скица и планова за поједине грађевинске објекте, кад Удружење Српских Инжењера и Архитекта, као преставник техничке струке, у сваком даном слу- | чају то затражило буде.

Удружење саопштава ово свима инже-

њерима и архитектама ради знања. Августа 1911. год.

Управни Одбор.

Власник за Удруж. Срп. Инжењ. и Архитекта Душан Божић инжењер Одговорни уредник Јефта Т. Стефановић редовни професор Универзитета. Штампарија К. Грегорића и Друга — Београд