Starmali

јУрећује р.јј. ј Јовановит;. ГОДИНА ПРВА Ј/Гз,даје штампарија Јк, ЈГајевииа глабни сарадник : ^ јт^ОВОМЕ ј1/АДУ И злазак и цену А В У К А 3 Е м. 2.0. Н овемара 1878. ВИДИ НА ЗАВРШЕТКУ ЛИСТА.

В е л и I (Август Варот Морин бадро пази Стража с воде не одлази : У језеру грдан рак, А од њега стрепп свак ; Па му добре стеге дали У ланце га оковали. Рак на варош вазда циља. А велик је много миља; Да му Господ област да, Шта би било, сам Бог зна! Владале би силе врашке: Све би пошло у натрашке. Чим би батак к устма дош'о, Већ би, јаој ! натраг пош'о Ти од чуда бленеш луд, Он у зделу, па у суд. Гледнеш хлебац, аох квара! У ситно се брашно ствара. Греда с куће доле сави Грм се од ње опет прави Па с' у шуму натраг дао ; Од цигаља посго као. Гледаш краву, куку леле! Створила се опет теле.

И р а К, Копиш). Мед се у ској цветић слива, Од кошуље платно бива, А од платна, као прам, Расуо се конац сам. Кмет без новца први ост'о, И пре свију деран пост'о. За њим с' дети ћата стари, А за ћатом општинари; Грађанин се гради роб ГГа слободи копа гроб; Учитељи, главе старе, Вратили се у букваре. Све што расги, миче г, праћа Пореклу се своме враћа. Па и тица лаган лет Оставио б' најзад свет, Од коке ће јаје бити А рак ће га прегазити. Ал' немојте сузе лити : Не ће баш то тако бити. У општини пази свак' Да с' не отме грдни рак. Па и ова песма с миром Може поћи кроз свет широм. м. п. ш. ——