Starmali

„ стармллн" број 4. за 1879.

29

Чудни су ти наши доктори, Они траже туђу кугу у далекој Русији, А својој рођеној кузи окренуше леђа,

Е о к и ц е, Ево ће скоро да прођу месојеђе, а Андрашијева политика још се није изиграла.

Анђелић је ове године из Беча благословио „своје" Ајмашане. Том се приликом приметило да су извесни благослови много пријатнији, кад се из што веће даљине шиљу.

ђ. II. је написао речник страних речи. То је паметно урадио накладник што је баш њему тај посао поверио. Он ће нам најбоље моћи растумачити н. пр. шта је то: комесар, бламажа, корумпција, шиканерија, перфидија и т. д.

У Кикинди је велика налога око једне у д о в е парохије. Господа су заборавида, да имају бити само јединија жени муж.

„Голуб" је стекао већ 3000 претпла,тника, све саме дечице. — Честитамо му на тој м а л о ј публици. Али шта ћемо тужан ми са нашом в е л и к о м публиком.

(Н. Е) У Кини су лањске године покупили више пореза, него што је у буџет стављено било. Кинеска је влада знала да су Кинези мало суманути, — ал да су тако луди, томе се није надала.

П 0 В 0 љ и, Нрије неколико година отидем моме пријатељу у Л... у Фрушкој гори — у госте, кога је све село татом звало. На ручак буде позван и учитељ и више гостију. Ручак је био „свјачески", између прочег донесу пред учитеља печено прасе. Уча, који је се већ дотле за благоутробије постарао, рече: Да лепа прасета, могао би га човек ваздан гледати. Домаћин. Учтељу ! та шта гледиш то прасе? дед сеци! У ч а. Та незнам тата гди да га начнем ? Д о м а ћ и н. А какво је то питање. Начињи га г д и т и ј е в о љ а. Учитељ дода. Епа гилт, кад је тако, а ти га тата пошаљи м о ј о ј к у ћ и, пак ћу га т а м о начети. Гости ударе у смеј, а учитељ нож, на прасе по врату. Сутра дан одемо у цркву, после службе к учитељу, који се срдио, што је и код своје куће — татом послано — прасе транџирати морао. А све ми се чини да је и њему као и нама било по вољи. Један фрушкогорац.

Мило за драго, Састала се двоица у затвору. . Један што је украо сат а други опет краву.. Онај што је украо краву наругаће се оном другом са питањем. „ Еј пријане ! колико има сати?" — „Та биће но свој ирилици време да се м уз е крава" — одговори упитан. С. Гл.