Starmali

За уредништво одговара А. ЛајевиЋ,

<

ГОДИНА ТРЕћА

ИЗДАЈЕ ШТАМПАРИЈА А. ПАЈЕВИМ.

ГЛАВНИ САРАДНИК

Л V

НОВОМЕ САДУ

ИЗЛАЗАК И ЦЕНУ

АБУКАЗЕМ.

<

20. Јануара 1880.

ВИДИ НА ЗАВРШЕТКУ ЛИСТА.

Балканеке полуо(е)тровне ствари. Свршила се усташка Очајничка борба, Па сад мирно у Босни Кува се кдин -чорба. Можда б' ране и прошле Од вековни змија, Ал како ће, — не могу Од клин -чорбаџија. Једни веле : ,,Ти си клин У нашем редуту !" Ови опет: „Ти си клин Што стојиш на путу!-'Не може се доспети До здравога стања ; Јер ко сеје клинове Жање проклињања. А токорсе зове се : ,,С в е у жатар мира!" — А то мирољубије На рат инклинира. Красне-ли су земље те Наши деда стари ! — Шта сте из њих створили Нови клиничари ? У болесним рукама Рецепте носећи, Стнорили сте клинику, — Која здравље пречи. Бамбус.

Телеграфски де пешке. Ниш. — Кад београдске новине неће никако да јаве, да је заслужии ше$ санитета др. Владан после оног несретног случаја, оздравио, а оно ево нека „Стармали" тим обрадује српску публику.

Будим. — Кад су новосадски Несрби давали некад у стрелишту банкет Рожа Шандору, то се овде очекује, да ће сад дати банкет и П а у з у поджупану, што је похарао 16.000 Фор. и побегао.

Панчево. Јављамо понизно да смо и ми живи, и ако не издајемо четири листа, као Сомборци. Панчевачки Срби. Цекинг (у Кинеској). — Одобравамо, што ће новосадски магистрат ићи уКарловце да поздрави новосадску екзцеленцију.

Вуковар. — „Сремски Хрват" се бацака и рукама и ногама само да би га когод приметио и опазио да екзистира.

Пешта. — Приликом и за време кравала и ноћних немира у Пешти претресали су на сабору б у џ е (т). Сарајево. — Овуда се скитају силне вашке без госе, скоро као у Новом Саду по пијаци; полиција наша чека док се догоди каква несрећа, па ће онда одмах забранити публици пролазити онуда где има много керова.