Starmali

ГЛАВНИ САРАДНЦК АБУКАЗЕМ.

ГОДИНА ТРЕћА НОВОМЕ САДУ 20. Априла 1880

ИЗДАЈЕ ШТАМПАРИЈА А. ПАЈЕВИМ. ИВЛАЗАК И ЦЕНУ ВИДИ НА ЗАВРШЕТКУ ЛИСТА.

У 0 К Р Ш Њ А Муке^ патње, чаше жучне, Смеј и руга са евих страна, Пољуб Јудин прање руку То је спрема светла дана. Да је Христу, сину божјем Било мука својих жао, Да је тврдом вољом клоно Данас не би васкрсао. „Одреци се искре божје, Па ће сила пустит' мрава! Признај да си на злом путу, Да је лажна мисо права!" Да је Христос синак божи На те речи малаксао, Да је тврдом вољом клоно^ Данас не би васкрсао!

П Е С М А. ; Одреци се свога права Реци само да се кајеш! Па ћемо те скинут с крста, Па да мирно дане трајеш!" Да се Христос, синак божи На те речи освртао, Да је тврдом вољом клоно, Данас не би васкрсаој ,,Одреци се вере твоје, Па се с нашом вером сложи! Та зар слаби и нејаки Могу мислит" да су божи!" Ал да Христос чашу жучну Није до дна испит" знао, Да је тврдом вером клоно, Данас не би васкрсао!

Зашт' је Христос муке презр'о ? Слабачкима рад угледа. — И народи који пате^ Јест и то су божја чеда. Христос васкрс слаби мали! Не дрхките од страхоте Само пазте шта вас учи Синак божи са Голготе!