Starmali

ГОДИНА ТРЕћА УНОВОМЕ САДУ ) 10. Маја 1880

ИЗДАЈЕ ШТАМПАРША А. ПАЈЕВИћА. Излдзак И ЦВНУ ВИДИ НА ЗАВРШЕТКУ ЛИСТА.

ГЛАВНИ САРАДНИК АБУКАЗЕМ.

За ур&дништва одговара 1 Пајеви"ћ.

Телеграфски де-пешке, СРПСКИМ ОПШТИНАМА. Сви српски бербери нуде се једнодушно српским општинама, ако би имали каквога Фрајлу, — Керту, — Амицију, — Хасанагу, — или Османа за бријање, — то Ђе они од свег срца радо и бесплатно учинити.

ИЗ БЕОГРАДА. Не мојте ником казати. Овде се Абуказему спрема иберашунг. Многи његови пријатељи хоће да му пошљу на поклон калочне, мекинтош, и амбрел, да би, и по овом кишном времену могао продужити своје шетње по Новом Саду, које се тако радо читају. Бера и невера иди Јуче и данас. Тиса (јуче). Ја вам велии (Јербо желим) Да Гледстону Ердегону, Ко положај Његов схвати, Бишта не сме , ; . Беро ват и! Тиса (данас). Чујете-ли Шта се вели Из Лондона Од Гледстона! Он је човек, Није дете, Треба да му Верујете!

Стармали. Од невере косе беле, Од ње боли глава; Ал ни в е р а — ове Феле Би та не спасава !

Неколико питања докторнма и ириродоеловима. 1.) Би ли апотекар могао прочитати рецепт, кад би се написао читко и разгозетно ? 2.) Н1та треба радити кад пијавица неће да загризе Јевреја. 3.) Би-ли добро било, за време колере оделитиљуде, који су колеричног темперамента? 4.) Можели се жаба надувати па да буде велика као какве мађарс^е новине ? 5.) Кад хладноћа сга тела смањива, по коме се закону Гусија непрестано шири ? 6.) Шкоди-ли што докторовом имену, кад му се жена случајно зове Шарлота? 7.) Зашто доктор првопородиљу зове примипара, кад паре не прима она већ он. 9.) Мора-ли добити водену болест онај човек који редовно чита „Бедељни Лист" ? 9.) Кад се већ у опште сваком занатлији замера кад је пипав, ал зашто се и доктори не потруде, да буду што мање пипави. 10.) Како се лече зазубице, које порасту, кад гладан учитељ гледа како бесан солгабиров шампањизира ? 11.) Зашто сте раструбили да је материја вечна? (Моја је вунена материја, а сад су је већ сву мољци појели). 12.) Треба-ли доктора исплатити пре или после погреба?