Starmali

Телеграфски депешке. Из Рима. Папи је веома мило, што је чуо ; да Анђелић иотајио учи кризмати. „0бзору"је наложено да и даље неуморно кортешује за Анђелића. Из Велике Никинде. Еод нас је данас велика илуминапија. Сто шесдесет и три запаљена српска мозга осветљују стазу блудни синова.

Из Буда-Пеште. Данас је приспео овамо Тителскн Солгабиров Николић да прими укорну и опроштајну зврчку по носу, што је толики труд и толики новац похарчио за луду. После избора. Куд год пружиш уво, чујеш: Ег<1е§аМа, онај пао! Тегет^еМе овај љосно, А онај се стропоштао Бурад празна, кесе празне, Брк покуњен многом Чиви; На изборном разбојишту Више ј' мртви него живи.

Кандидата, мањи већи, Мора човек да се снужди, И овако мора рећи: Кад је мого Цедлер пасти, Такав јунак боју вичан, Тако бркат, тако брадат И говорник тако дичан. Солгабиров кад је пао, Који мигом свога вида По шајкашкој грми, сева И с Мутњаче скеле скида. Кад је барон Федор пао, Ком је и сам ђаво ласко, Ког је својим моћним репом Заштићав'о солга Васко, Кад се таки столпи руше, Сад је срце моје ледно, И све ми је равнодушно, И све ми је шецко једно. Кад оваке пирамиде Бог не штеди, већ обара, Сад не марим, макар пао И - Батенберг кнез Бугара.

„Отараљали" излази трипут месечно. Годишња цена 4 ф . — погодишња 2 ф . — на 3 месеца 1 <т>. За Црну Гору и друге крајеве 10, —5, — 2 1 / 2 динара. — Власник и одговорни уредпик Змај-Јоваж Јовановић.; главни сараднпв Абуказем. Издаје тнтампарија А. ДајевиКау Новом Саду. — Рукописи се шиљу уреднику (Ог. Ј. Јоуапогјс, II. Рга^ега^газае 67.) — Претплата и све. што се тиче администрадије, штампарији А. ДајевиКа у Новом Саду. _

Гледајући толке паде