Starmali

„Стармали" излази трипут месечно. Годишња цена 4 ф . — погодишња 2 ф . — на 3 месеца 1 ф . За Црну Гору и друге крајеве 0, ~ 5, — 2 1 / 2 динара. — Власшс и одговорни уредиик Змај-Јован Јовановић.; главни сарадник Абуказем. Жздаје штам . парија А. ПајевиКа у Новом Саду. — Рукопс се шиљу уреднику јВг. Ј. Јоуаноујс, _ ШПен IX. ЛУа^пп^егвЈгааае 9.) — Претплатаи све што се тиче адмииистрације, штампарији А. НајевиКа у Новом Саду.

Овако Му пева тггои ириднорни нојета, кад се добро накреше па постане искрен. Да тешким ногам' на тонућег брода Изјахаш крму, — присташе господа, Видећ' да на њих твој облет срља, Баш као крља. Ногам' и рукам', ушима и носом И русом главом, сваком на њој косом, Ти си се уп'о из петиних жила Доћ' до крмила. Сад си на крми, где ћеш славу стећи, Бродећи, бродећи, крмећи, крмећи, Како си дош'о до тога дичан, Ја већ свуд причам^ Сад гладну, жедну позивај браћу, Зови их на пир, зови на даћу, Ал да ти дођу у помоћ сви врази, Нас не зајази. Зар мислиш, да је некакво начело Нас, блудне синке, за тобом повело? Ако с' икад мого веровати у то, Вараш се љуто! Ми појимо богу за готове новде, Трговина ј' вака за ваке трговце! Обећања твоја ако су тек шала, — Биће шкандала.

Сад на тебе иде, сад на тебе срља, На једну крљу стотина крља, Јер ми нисмо душу грамзљивој халн Залуд прода.1 Ми знамо шта смо скривили роду Бушећи јаме на народном броду, Па кад ће душа вечно да нам пати, — Бар нек нам се платл Пишућ' ти оде, сами се смејемо, Ал ми и друкче зборити умемо, А тиква оиа, коју сеје пако, Та пуца лако. У тој смо тикви радили слошке; Пузили по њој четвороношке. Тиква је зрела, — даба је кљуца, — Тиква већ пуца. Аца

Ради обавештења. ЈКЈ Као што је свима познато, ја сам остала удова. Нека никоме не буде зазорно, што види, да ја сад не плачем. Ја сам плакала доста, док нисам била удова. За то сам време и све своје црне аљине подерала. То је узрок што ме сад не видите у црнини. Удова Еп. Бачка.