Starmali

112

„стармали* број 14. за 1882.

У Загреб. Можда ћемо еешто кадгод згодном приликом моћи и употребити. Како било, добро је да знамо. За то нам изволите и више пута писати. Себиши. Ми примамо претрееања, луфтирања и чибукања" из свију страна, гдегод Срби живе и гдегод им се што не свиди да је у реду. Али ово је ипак сувише локално. Држимо, да би то требало у „ћоси" да изиђе.

Нв о » п Кл & ЛЈ XX

4*

Чика Товин лист доноси у своме деветом броју за 1882. ове чланке: I. Ремек-дело сликарства (са сликом). 2. Браћа, приповетка од Браца Јове. 3. Нешто о кољиву од Мијата. 4. Жао нам је, — чисто би се смејали, песма (са сликом) од Чика Јове. 5. 0 иисму и штампи. 6. Чујмо, шта нам вели петао, песма (са сликом). 7. Јагуар (са сликом). 8. Пролеће, песма од — ар Ар9. Разлика у сатовима. 10. Рачунске игре (продуж.) II. Пријатељу П. И., сонет од Лазара Николића. 12. Ивдајство Ефијалтово (са сликом). 13. Што за кога није, песма (са сликом). 14. Овчица и трн. 15. Савет са примером. 16. Разнолије. 17. Даштања. 18. Решења даштања. 19. Чика Јовина пошта, 20. Новије књиге и листове. 21. Рад знања. Рукописи и све што се тиче уредништва, шаље се на адресу: Бг. јоу . Јотапоује "Теп, ^аћпп ^ег $1габбе 9. — „Невен", чика Јовин лист , излази двах^ут месечно на читавом табаку. Цена је за АустроУгарску на читаву годину 4 ф.. на пола године 2 ф. За Србију, Црну Гору и остале крајеве 10 дин. или 5 ф. у банкама на читаву годину, односно 5 динара или 2 фор. 50 новч. на пола године, и шиље се на адресу: Штампарије А. ПАЈЕВИЂА у Н. Саду. Г.

1111

број 21-ви доносе

овај садржај: Забава: Стрина. Ирича из српеког живота, од С. В. II. — Бесништво: Сцена из драме : „Јаквинта". Чин III., од Драгутина Јов. Илијћа. — Из нрироде : Луције Анеј Сенека, о нотресу, превод Др. С. Павловића. Пееме: На дан проглашења Србије краљевином, од Душана Рогића. — Преводи: Да те нешто питам. Идила ђорђа Еберса иревод Јов. Грчића. — Песме: Цриморски еонети, од Р. А. —• Нозориште : Пера Сегединац Лазе Костићакритика М. Д -ћа. — Песме: Нашто таки јад ? од ђорђа М. Бугареког. Из разних крајева: Под Никшићем пред предајом, успомена из ј 877. године, од С- вт,. — Наши уметници : Стеван Тодоровић сликар, од С. В. II. — Уз наше илустрације,: Краљ Лир и будала. — Жмуре. — ђоче мироче! — Спашен је.' — Косовка девојка. —Читуља: | Милица Ц, Тодоровић. — Књижевне белешке. — Слике: Из Шекспировог „Краља лира" : Краљ Лир и будала му. — „Жмуре", група Барзагија и „ђоче мироче!" група Годеа. — Спашен је! по слици Евђенија Фенеја. — Косовка девојка, по слици Ферде Кикерца. — Град Никшић, нре пада. „С рпске И лустроване Н овине " излазе сваких 15 дана два пуна табака, а цена им је за Ауетро-Угарску 4 фор. полугодишње или на 3 месеца 2 ф., за Србију и Црну Гору 12 динара полугодишње, одноено 6 динара на Б месеца а за друге крајеве цена је годишња 12 ф. односно 6 ф. полугодишње у банкама. Претплату у Србији примају све

тамошње књижаре, а у осталим крајевима умољена гг. скупљачи. као и Нанладна штампарија А Пајевића у Нов. С аду. »т шмттж^ж,пошт. лађа почињући од 1. . Априла. до даље —наредбе. У ЗЕМУН: сваки дан изузимајући уторник у 5 сати после подне. У ОРШАВУ и ГАЛАЦ: понедељником, четвртком и петком у 5 сати после подне. У ТИТЕЛ: недељом и средом у 5 сати п. п. У БУДИМ -ПЕШТУ : г -ваки дан нзузнмајући четвртком у т / 2 11 сати пре подне. СВЕЗА са САВОМ : недељом и четвртком после 5 сати после подне. ОДПРАВНИШТВО ОГЛАСИ.

3 Б 0 Н А.

понајновијој и старој системи, са гвозденим и дрвеним круназга хармонијски удешена а од најфинијег метала са најчистијом израдом. 5 — 6

•• -.'да- О — о Звонодивница ЂОРЂА БОТЕ СИНОВА у Врши,у.

по најновијОЈ амернканскоЈ ф системи 1 I сигурне од ватре и харе ј [ј ^ ' је из Фаорике ФЕЛИКСА БЛАЖИЧЕКА | У БЕЧУ

, у солидарности и каквоћн израде не уступају ни једноЈ до сада познатој Фабрици а цени знатно јеФтиније. — Наручбине прима и од^правља госп. ђорђе Миличевић, трговац у Бечу, Багепћо^, код кога се могу муетре видити и цене 11—85 сазнати.

штампарија I. пајеви^а У новом саду.