Starmali

24

Одговори уредништва. „Професорова ћерка." Други иут ће бити јаче и једрије, удешеније и израђеније. Али прво гледајте да вам језик буде чистији, јер на њему има још доста хрватског епецијалитета. „На двоје на троје." Кад би само наслов такав био не би ништа сметало. Али на жалост, део чланак је таков. П. П. П. СгиЂе Сгес1апкеп коттеп каткад ги вра!. Гледајте да ову немачку пословицу другом нриликом утерате у лаж. Једном Грку у С. Нити позвајемо благајника С . . ,. . . кога пи хоћете због разметења и шпекулација да ошинете; нити познајемо вас (јер се нисте правим именом потписали). За то не можемо примити. „Стармали" није лист за приватне освете. БЕОГРАДСКИ ДНЕВНИК. Лист за трговину, обртност, домаће и стране новости. Излази у Београду сваЈки дан (осим понедеоника). Доноси ноуздане и брзе извештаје са главних пијаца, које се тичу наших трговаца. Бележи у кратко разне новости из Србије и из Београда. Уз овај лист иде као прилог: ПУПОЉАК, листак за забаву. Уредник и издавалац је Кораел Јовановић. Цена за Аустро-Угарску годишње 10 фр. на по године 5 фр.

Н» о » П Ји л> Ји XX

4*

Чзгска Товин лист доносиусвоме другом бројуза 1883. ове ч л а н к е: 1. Једна слика Дореова (чланак са две слике) 2. Прекомерност (песма) од Чика Јове 3, Моја радост (песма) од Исе Т—ћ. 4. Анђео (приповетка) превео Браца Бранко 5. Учимо се (песна) од Рајина 6. Хора (са сликом) од Чика Јове 7. Некад и сад 8. Добра деца (са две сликеј од Озрена 9. Шта ласта о себи приповеда (приповетка свршетак) од Браца Светомира 10. Орао (са сликом) од Браца Бранка 11. Даштања 12. Чика Јовина пошта. Рукописи и све што се тиче уредништва, шаље се на адресу : Бг. Ј оу . Јоташтс "Шеп, IX. Рогсе11ап §а55е№ 56. — „Невбн", чика Јовин лист , излази двапут месечно на читавом табаку. Цена је за АустроУгарску на читаву годину 4 ф.. на пола године 2 ф. За Србију, Црну Гору и остале крајеве 10 дин. или 5 ф. у банкама на читаву годину, односно 5 динара или 2 фор. 50 новч. на пола године, и шиље се на адресу: Штампарије А- ПАЈЕВИЋА у Н. Саду.

НЗИШЛА Ш ИЗ ШТАЛШБ ЧИТАНКА

У Ч И Т Е Љ. Орган учитељског удружења еа образовање и васпитаље. Власник и издавалац: „Учитељско удружење." Излази трипут месечно у Београду. Цена годишња за претплатнике из Ауетроугарске 5 фр. Нова књига Споменак. Забава и ноука за децу. Удесио Бранко В. Константиновић. Цена 30 н. Распродавачи добијају уобичајени рабат. Наруџбине прима Штампарија А. Пајевића Н. Сад,

за ТРЕЋИ РАЗРЕД СРПСКЕ НАРОДНЕ 1К0ЛЕ одобркна ОД С1ПСКО-НАРОДНОГ ЦРКВБНО ШКОЛСКОГ САВЕТА Цена 28 новч. ""ЦЦ Обраћајући пажњу г. г. школских старатеља а учитеља на ову нову књигу, препоручујемо уједно а остале школске књиге нашега ранијега издања, као: Буквар са сликама за срп. осн. шк. ново издање 16 н. Упутство уз буквар за основне школе 10 „ Црквено слов. буквар са читанком ново издање 16 „ Читанка за други разред српске осн. школе 24 „ Рачунски примери за уч. З.-ћег разр. осн. шк. 8 „ „ у) 4.-ог „ г „ 8» „ „ п 5 .-ог „ „ „ 10 „ „ !> у> 6.-01 „ „ „ 8 „ Зоологијазаучитељске и више девојачке школе 80 „ Велика катавасија 1.— „ Мала катавасија 20 „ ђимнастичке игре са сликама. Део I. 1.— „ Одабране народне песме за учење на изуст у срп. основним школама, друго издање 10 „ Дисциплинарна правила за учит срп. осн. шк. 10 „ Наставни план за срп. нар. учитеље 20 „ Нове метарске мере 10 „ Ко дакле жели да горње књиге из прве руке добије, нека се обрати подписатој накладној штампарији од које ће добити највећи књижарски рабат. Иначе могу се ове књиге добити и у свима српским књижарама. Штампарија А. Пајевића у Н. Саду.

ОГЛАСИ. 3 В ОН А.

ПО најновијој и старој системи, са гвозденим и дрвеним крунама хармонијски удешена а од најфинијег метала са најчистијом израдом. 2-6

Звоноливница ЂОРЂА БОТЕ СИНОВА у Вшрцу.

штампарија а. пајевиаа у новом саду.