Starmali

88

,стармали" број 11. за 1883.

ШНОВИЈА ИЗДАЊА КАО УСКРШБН ДАРОВИ ШТАМПАРИЈЕ А. ПАЈЕБШхА У НОВОМЕ САДУ сад су баш угледала света, и нека су што топлије препоручена српској читалачкој публици.

ПШОВЕТКЕ131СТ0РИЈЕ СВЕГА СВЕТА за школу и народ напиш I Xерцог, превео Владимир Краси$. I. ДЕО: СТАРИ ВЕК. (Ово је дело наградила ,,Матица Српска"). Књига броји 259 страна са 170 најодабранијих ирича, а укоричена је у тврде корице. Цена јој је 80 новч. или 1 динар 70 пара.

СТШ И НОВИ ШЛЈСТОРИ РОМАН ИЗ ЗАНАТЛИЈСКОГ ЖИВОТА од Јаше ИгњатовиБа. (Ово је дело наградила „Матица Српека 'ч. еа 300 фор). Цвна 1 фор. или 2 динара 20 пара. Књига је штампана на лепој, јакој, глаткој хартији. Има 279 страна 8-не.

САВЕТИ МОЈПЈ КЋЕРИ од 3". 2НГ. Еуља ПРЕВОД С ФРАНЦУСКОГА свеска ггрва.Књига је штампана читким писменимана лепој углађеној хартији, 223 стране 8-не, а у њојзи је десет врло лепих приповедака, које су кроз и кроз чедне и ноучне. Цена је књизи 60 новч. или 1 динар 35 пара.

У ЈУНАЧКИМ СРПСКИМ НАРОДНИМ ПЕСМАМА прибрао н пропратао Стеван В. ПоповиА, У књизи је 25 најкраснијих песама, које заузимају 338 страна и предговор као књижевна оцена ове дивне ките одабраног мирисавог цвећа наше народне нојезије. Цена је књизи само 60 новч. или 1 динар 35 пара. Вбк" Ко поручи већи број ових књига, добија, према избору и количини наручбине 20—357о рабат. Овом приликом јављамо, да ће за кратко време изићи у нашем издању и следеће књиге: 1. Друга свеска „Савети мојој к!ери", величина и цена исто као прва свеска. — 2. „Јагода", дивотиздање, са 68 врло лепих. слика разних врста јагода, од проФ. дра Ђорђа Радића, Цена 60 новч. 3. Минералогија, од К. Петерса, са 46 слика у тексту, тврдо укоричена. (Ово је 10-та свеска почетница нриродних наука). Цена 50 новч. МЕ"* За поједине књиге, кад нам се новац унапред пошље, плаћамо поштарину и шаљемо их у крстоплету. Наручбине обављамо уредно и брзо. Ценовник књига, које се могу добити на књижарском стоваришту нашем, шаљемо на захтевање бесплатно. 1—3

Л |р И

т&

1-во ц. к. овер. дунавско — паробродно — друштво.

ђшм шшашива. пошт. лађа почињући од 3. (15.) М 1\\ ■ Марта до даље наредбе. У ЗЕМУН: уторником, средом, петком, суботом и недељом после '^5 сати п. п. У ТИТЕЛ: средом и недељом после '/»б сати п. п. У ОРШАВУ и ГАЛАЦ: средом, петком и недељом после сати п. п. У БУДИМПЕШТУ: понедељзиком, средом, четвртком, суботом и недељом у 1 /-Л1 сати пр. п. ОТПРАВНИШТВО.

КЊИЖЕВНА ВЕСТ. Прве (ране) Јагоде! •*ЗВВ1 Сад је баш изишла из штампе нова књига: „ЈАГОДА," са 68 слика у слогу, НАПИСАО проф. Др. ђорђе Ради-к. Дивот-издаве ва 8-ни, 96 страна и предговор, а дена је 60 новч. Ко на више поручи за готов новац добиЈа комад по 40 новч. Наручбине ваља упућивати: накладној штампарији А. Пајевића, у Нови Сад. За поједине књигс кад иам се новац унапред пошље плаћамо поштарину и шаљемо у крстоплету.

штампарија А. пајевииа У новом САДУ.