Starmali

„Стармали" излази трипут мессчно. Годишња цена 4 ф . — погодишња 2 ф . — на 3 месеца 1 ф . За Србију и Јруге крајевс 10, — 5, — 2 1 / ј динара. — Власник и одговорни уредник Змај-Јован Јовановик; главни сарадник Абуказем. Издаје штампарија А. Иајевића у Новом Саду. — Рукониси се шиљу уреднику (1 )г. Ј. Ј оунпоујс , ЛУ јсп IX. 1'огсе11ап$аз8е, 50. 1 — Претплата и све шн се тиче администраццје, штампарији А. Иајевића у Новом Саду.

ДУЈЕЛОЕЕ МЕЛОДИЈЕ

Цо маџарским: мотивима.

I. Иду, иду два пајташа Сред удице Бачке; Пријатељи то су верни, Две слике јуначке. Јест, они су пријатељи Од детинства били, Наједаред прокте им се Те би нешто нили. Један рече: „Хајд на пиво, Код Тонета ј' фино !" Други вели: „Не на пиво, Већ хајдмо на вино!" „Бре на пиво!" — г Бре на вино!' И нестаде мира, И сутра ће, као што чујем, Да се дујелира. II. ('асгао се Пишта с Гезом Па иско дигару; Овај поче да се пипа По капуту стару. Он дигару није имо, Па му није дао; Е да богме, то је Цишти Било здраво жао, Плану у њем огањ живи Којим дишу ђаци: Ни пет ни шест, него Гези Рукавицу баци.

Ш.

Шетала се два барона, Па хајд да се сврне У кафану, да с' поније Шоља кафе црне. Келнер им је доно' кафу У две разне шоље; То претвори два барона У две љуте зоље. „Шта, зар даклем та да пијеш Из фивије шоље ! ! Сутра ћемо да с' бијемо, И то на пиштоље." IV. У опери певада је Нека млада снага, А иначе то је Оила Шархазина драга. Шархази је аплаудиро И пукет јој спрем'о; А крај њега један старац Слушо, па задремо. Кад опази ту увреду Дели.ја Шархази, Од жестине, од љутине Сав се пренерази. Шапну старцу, пре нег што се Завршила сцена: „Међу нама мора бити Крви до колена!"