Starmali

104

„ СТАРМАЛИ" ВРОЈ 13. 8А 1884.

Предосхорожноет. Г л у м а ц: Господин директоре, ви као да и сувише мало поштујете мој уметнички дар. Где год сам досад био, плакали су људи при мом одласку. Па ево, где сам и последши пут ангажован био, и отуд ме једва нустише. Директор: Овде тешко, да би тако штогод билоГ л у м а д: А за што мислите да не би? Директор. Јер овде људи не ће глумду ништа да узајме. о — ћ. Знаш, Ано, млада си још, али из говора твога већ видим, да ти нисам ја први драган! — Иди, Пајо, како можеш тако што о мени мислити! Та тиси ми П1'ва и једина љубав! Ја ти ипак не верујем! — Хаха! Сви ви војници од реда сте неверне Томе, Добошар Мита и каплар Пера и они су били тако исто љубоморни! — о — ћ

Новије књиге поолате уредништву на приказ. Илуотрована историја српског народа, од најстаријег времена до проглашења нове краљевине. За народ и школу. Са 100 слика. Издаје Коста Мапдровић: У Бечу 1884.

доноси у своме осмом броју за 1884. овај садржај: 1. То вам је тај... (песма са сликом). 2. Свирач бајка. — 3. Мојем стрицу на имен дан му (песма од Младена). 4. Из књиге природе (За старију децу). 5. Мудар пацов (песма са 6 слика), по немачком. 6. Роде (штрк I — из природописа, ^са слпком), од Чика ђуре. 7, Мајска песма, од Војислава. 8. Убавац, од В. К. К. гимн. катахете. Ускре, (песма од Чика ђуре. 9. Мале приче од великог значаја. 10. Даштања 11. Решење даштања. 12. Чика Јовина пошта. Рукописи и све што се тиче уредништва, шаље се на адресу: Бг. Јоу . Јоуаштс "Шеп IX. Рогсе1ап§аззе №. 56. — „Невен" чика Јовин лист излази двапут месечно ва читавои табаку. Цена је за Аустро -Угарску па читаву годину 4 ф., на пола године 2 ф. за Србију и Црну гору и остале крајеве 10 дин. или 5 ф. у банкама на читаву годину, односно 5 динара или 2 фор. 50 новч. на пола године, и гаиље се на адресу: Штампарије А. ПАЈЕВИЋА у Н. Саду.

Прво ц. кр. прив. Дунавско паробродско друштво.

РШД мж®вшл$ж<

Пошт. лађа од 1. априла

1884. до даље наредбе.

Од НОВОГ САДА у ТИТЕЛ и станице НА ТИСИ: Средом и недељом у 5 1 '« сах. после подне. Од НОВОГА САДА у ЗЕМУН-БЕОГРАД: сваки дан у 5 1 '« сах. после подне. Од НОВОГА САДА у ОРШАВУ-ГАЛАЦ: Средом, петком и недељом у 5 1 /а сах. после подне. Од НОВОГА САДА у ЦАРИГРАД преко РУП1ЧУКА-ВАРНЕ: Недељом у 5 1 '« сах. после подне. Од НОВОГА САДА. у БУДИМПЕШТУ: Сваки дан у 10 3 '4 сах. пре подне. Н. Сад. 30 марта 1884. Агенција.

0ГУ1АСИ.

по најновијој американској системи сигурне од ватре и харе из Фабрике

У БЕЧУ "у солидности и Еаквоћи израде не уступају чш једној до сада познатој фабрици а у ,цени су знатно јефтиније. — Наруџбине 'прима и одправља госп. Ђорђе МиличевиЋ, Јтрговац у Бепу, ЕаггепћоЈ, еод Еога се могу мустре видити и цене сазнати. 10—33

ШТАМПАРИЈА А, ПАЈЕВИЖА НОВОМ САДУ.