Starmali

176

„СТАРМАЛИ*'' БРОЈ 22 ЗА 1884.

ЧИТАНКА

ЗА

ТРЕМ РАЗРЕД СРПСКЕ НАРОДНЕ ШК0Ј1Е ОДОВРЕНА ОД СШСКО-НАРОДНОГ ЦРКБЕНО ШКОДСКОГ САВЕТА Цена 28 новч.

Обраћајући пажњу г. г. школских старатеља и учитеља на ову нову књигу, препоручујемо уједно и остале школске књиге нашега ранијега издања, као: Буквар са сликама за срп. осн. шк. ново издање 16 н. Упутство уз буквар за основне школе 10 „ Дрквено слов. буквар са читанком ново издање 16 „ Читанка за другп разред српске осн. школе 24 в Рачунски примери за уч. З.-ћег разр. осн. шк. 8 „ » п 4.-ог „ » » 8 „ „ п п 5.-ог „ „„ 10 „ V п п 6.-ОГ „ » V ^ » Зоологијаза учитељске и више девојачке школе 80 „ Велика катавасија 1.— „ Мала катавасија 20 „ ђимнастичке игре са сликама. Део I. I.— „ Одабране народне песме за учење на изуст у срп. основним школама друго издање 10 „ Дисциплинарна правила за ј чит срп. осн. шк. 10 „ Наставни план за срп, нар. учитеље 20 „ Нове метарске мере 10 „ Ко дакле жели да горње књиге из прве руке добије, нека се обрати подписатој накладној штампарији од које ће добити највећи књижарски рабат. Иначе могу се ове књиге добити и у свима српским књижарама. Штампарија А. Пајевића у Н. Саду.

Прво ц. кр. прив. Дунавско паробродско друштво. ш аадезшзшвз. Пошт. лађа 1\ 1884. до од 1. априла ^ | даље наредбе. Од НОВОГ САДА у ТНТЕЛ и станице НА ТИСИ: Средом и недељом у 5 1 * сах. после подне. Од НОВОГА САДА у ЗЕМУН-БЕОГРАД: оваки дан у б 1 ^ сах. после подне. Од НОВОГА САДА у ОРШАВУ-ГАЛАЦ: Средом, петком и недељом у б 1 ^ сах. после подне. Од НОВОГА САДА у ЦАРИГРАД преко РУН1ЧУКА-ВАРНЕ: Недељом у б 1 ^ сах. после подне. • Од НОВОГА САДА у БУДИМПЕШТУ: Сваки дан у 10 в и сах. пре подне. Н. Сад. 30 марта 1884. Агенција.

ОГЈТАСИ. СТАШРСКА РАДША ЂОРЂА ДАВИДОВЦА, пресељена је сада преко пута од досадашњег локала, у кућу госаође удове СтеФановић у ћурчијској улици. Променом већега локала увећао сам своју радњу у свима сортама, а нарочито у стаклу, порцелану, огледадима, лампама, оквирима и т. д. Сви стакларски иослови примају се на израду уз најумеренију цену и солидну нослугу Према томе молим за многобројну посетуЈ 2—3 С поштовањем ђорђе Давидовац, стаклар.

најбољи ПАПИР ЗА ЦИГАРЕТЕ и ноивим ФРаНЦУСКИ фаерикат од « \чм.!;у & Ш:\ПУ > Наризу. Ваља ее чуватк од подрамавања,! е/ С

Оамо је онда овај паиир за цигарете [уирави, аво Је на сваком листу отисак Ноиђ1ои и ако сваки картон <А( има марку пгтитиицу и сагнатуру,

Рас-бЈтИе с1е 1'Е1Јчие11е 17 Нпа Бтцег 4 РАВ18.

по најновијој амернканској системи сигурне од ватре и харе из Фабрике

У БЕЧУ

у солидности и каквоћи израде ие уступају ' ћж једиојдо сада иозиатој фабриди а у цени су знатно јефтиније. — Наруџбине ■ирима и одправља госп. Ђорђе Миличевић, ? трговац у Бечу, Баигепћо?, еод кога се могу мустре видити и цене сазнати.

19—33

ШТДМПДРИЈА А. ПАЈЕВИВА У НОВОМ САДУ.