Starmali

192

„стармали" БРОЈ 24. ЗА 1884.

Славним црЕвеним онштинама срнским, г.г. свештеннцима и богословима, учитељима и свима љубитељима књижевности српске нека је најтоплије препорунен ГЛАС ИСТИНЕ ЛИСТ ЗА ДУХОВНВ БЕСЕДЕ, ЖЖВОТОПЖСЕ Ж СТАРИНЕ, Уређује: |ОР|Е РДЈКОВИћ, излази 15-ог и последњег дана сваког месеца на нитавом табаку велике 4-не. Цена је листу: за Аустро-Угарску на целу годину 2 фор., на пола године 1 фор.; за Србију на целу годину 5 дин., на пола године 2 г 1» дин. — Из Србије предплату прима В. Баложић у Београду, из осталих крајева, осим познатих и умољених наших родољубивих скупљача, нека се предплата шаље и на Издавалац-штампарију А. Пајеви&а у Новом Саду. Још се могу добити сви бројеви в Глас Истине* од почетка о. г. до данас.

Прво ц, кр. прив. Дуеавско паробродско друштво.

ш вмвшдвг.

Пошт. лађа од 1. априла

1884. до даље наредбе.

Од НОВОГ САДА у ТИТЕЛ и станице НА ТИСИ: Средом и недељом у 5 1 <* сах. после подне. Од НОВОГА САДА у ЗЕМУН-БЕОГРАД: сваки дан у 5 1 '* сах. после подне. Од НОВОГА САДА у ОРШАВУ-ГАЛАЦ: Средом, петком и педељом у 5'/* сах. н<>сле подне. Од НОВОГА САДА у ЦАРИГРАД преко РУШЧУКА-ВАРИЕ: Недељом у 5 1 '« сах. после подне. Од НОВОГА САДА у БУДИМПЕШТУ: Сваки дан у 10''« сах. пре подне. Н. Сад. 30 марта 1884. Агенција. ОГЛАСИ"

ФРАЊЕ ХРИСТОФА БДЕШТАВИ ЛкК зд под, без мириса је и брзо ее еуши, Са својих практичких особина и једнострукости у употреби згодан је за самссвојно лаковаље патоса. Има га у разаим бојама (које су као год и масне) а и без боје, који патосу само блеска даје. Углед и упутетво за употребу налазе се код стоваришта. Фрања Христоф, Берлин и Праг. Проналазач и творличар правог блежтавог лака за иод. Стовариште у Н. Саду код Љ. Отефановића. 1—3

ПАМУКА РАДЊА САВЕ ТУБИћА У ШИДУ

потребује једног млађег пожоћника,

1-3

1 е ноивш!

НАЈБ0Љ1 ПАПИР ЗА ЦИГАРЕТЕ спе

ФР а ПДУСКИ фабрикат од С »«аЕУ & НГ.ЧВУ у Наризу. Ваља ое чувати од подражавања!

/ : 5, 3 • . Оаио Је онда овај паиир за цнгарете /правп, ако ,)е на сваком листу отиеак Ноиђ1о !1 и ако евакп картои има марку штнтиицу и еипгагуру.

по наЈНовиЈОЈ американској снстеми сигурне од ватре и харе из Фабрике ФЕЈМШ V БЕЧУ

'ј '

у солидности и каквоћи израде не устунају^ Јни једној до сада познатој фабрици а у & цени су знатно јефтиније. — Наруџбине нрима и одиравља госп. Ђорђе Миличевић, трговац у Бечу, ^аггепћо^, код кога се могу мустре видити и цене сазнати. 21—33

ШТАМПАРИЈА А. ПАЈБВИВ .А У НОБОМ ОАДУ.