Starmali

"У Новоме Оадзг 23. Фебрзга,ра< 133©.

„Стармажи" излази трипут мееечно. Годиппва цена 4 ф . — погодишња 2 ф . — на 3 месеца 1 ф . За Србију и друге крајвБе: 10 — 5, — 2 1 / а дииара или Франва. — Власник и одговорни уредник Змај-Јован Јовановић.; Издаје штампарија А. ПајевиЕау Новом Саду рукониси се шиљу уреднику (Вг. Ј. Јоуапоујс, \^1еп IX- РогсеИап^азае, 56.) — Претплата и све што се тиче администрације шиље се штампарији А. Пајевића у Нов. Саду. — За огласе плаћа се 6 новч. од реда, слова као што су ова и сваки пут 30 новч:. за жиг.

ђурковић, Ја сам Србин, српеки син, „Нашег Доба* бео крин: На будућност српску љут Анђелићев кажипут. Где загушљив ветар дува, Где се Срб'ма чорба кува, Онде морам бити и ја Облигатна мирођија. „Напредњаштво" ј' српски рак, Ја сам тога рака крак; Где се вајни смери крију, Ту уштинем — субвенцију. Кад ме ко год проголица, Онда пустим мало вица, К'о с катедре дижем глас: У чему је српству спас. Око врата, с траке плаве, Имам орден светог Саве; Дао ми га Гарашанин, Светли српски син. Ја тај орден гладим често, Да би с' аега пеп'о нест'о, Пеп'о светог Саве. Светитељске главе. „Ргебза" ми је Наир1^иагиег (Таква вода какав вир). Нисам какав Кои§е1; <1е из1е, Ал сам за то — нотабил.

Ја се бројим тек од скора У српскога матадора; Да сам се пре сетио И пре би полетио. Пре се нисам врбов'о, Пређе нисам србов'о, Јер ми је тек сад капабл Да је то рентабл. Што никада и не снива То сад ево каткад бива, Да парљамент који морим, Те — „у име Срба" зборим. Ал кад за тим дођем кући м'; На диван се рахат прућим, Па се смејем на сав глас: и 1з<; <1а$ шсћЈ; еш ваићгег бразз ! ! !" дШетња по свету, XIX. Дакле одбор петнајсторице се одгодио. Реч одгодити као да је поникла од израза: „од године," т. ј. од идуће године, а ми имамо пословицу којакаже: „од године до године." Но добро би било да се овом приликом и та пословица одгоди, а не да погоди. Као последњи узрок што се одбор одгодио, навађа се: „злочесно време," а ја бих рекао, да је то првиузрок. Та многи и не знају како је злочесно то „злочесно време." Дабогме, деца мисле, да злочесно време долази отуда, пјто свети Илија јури по облацима; природњаци мисле, да је томе узрок незгодиа ваздушна струја,