Starmali

1Г ЕСовоаде Оадзг 10. августа 133©.

„Стармали" издази трипут месечно. Годишња депа 4 ф . — погодишња 2 ф . — на 3 месеца 1 ф . За Србију и друге крајеве: 10 — 5, — 2 1 / 3 динара или Франка. — Власник и одговорни уредник Змај-Јован Јовановић.; Издаје штамиарија А. ПајевиКау Новом Саду рукописи се шиљу уреднику (Вг. Ј. Јоуапоујс, \Ујеп IX РогсеИап^ааве, 56.) — Претнлата и све што се тиче администрације шиље се штампарији А. Пајевића у Нов. Саду. — За огласе плаВа се 6 новч. од реда, слова као што су ова и сваки пут 30 новч. за жиг.

Та што је даљина Тако несавладна! Дош'о би ти руку стиснут' Ма да је већ хладна. Но сећам се дана — Хеј, младости мила! Кад-но су нам руковања Најтошшја била. Из нашега доба У старије бежим И поменак, лепи цветак. Уздисајем свежим. Ја судија нисам - - Најмање над гробом; У бољу се ирошлост враћам, Кад се праштам с тобом. Ти си са прошлости Скидао прашину; Доближав'о оку нашем Магловну даљину. Томс си се од'о Срцем, душом, с трудом, Ма да се то наплаћује Сиротињом худом.

Многа искушења Гонила те кивно; Многима си, брате, знао Одолети дивно. Што ти не смем рећи На свесвему хвала, Тим се наша с т а р а братноет Нпје подерала. Ти си мене вол'о Што ласкања немам (Сад најмање, кад се и ја „На истину" спремам). —

Застава се црна На „Матици" вије; Што потреса душу моју, То је још црније. С богом, стари друже, — Од сад гробник тдени! Нека ти се б р ш љ а н дуго Пад гробом зелени. 3 Ј. Ј.

Т е л е г р а м. Из Будапеште — Стармалом. Данас је Гарашанинна Маргарити походио Перу Тодоровића, да се с њиме .пријатељеки разговори, ,,Деш1 зеше 81;е11ип& ег1аи1з1; Шш пгсМ зехпе ЕтрДпДип§еп 61ГепШсћ гиг 8сћаи ги 81е11еп. — А да би ЉИхов разговор што тајнији остао, закључали су врата, и замодили су једног рапортера да мете своје уво на кључаниду, да не би какав радозналик кроз кључаницу вирио.