Starmali

17" 1Е1о:во:м:е Оа-дзг 3±_ марта 13© г 7.

„Стармалн" издази трипут месечно. Годишња цена 4 ф . — пог дипгња 2 ф . — на 3 месеца 1 ф . За Србију и другв крајеве: 10, — 5, — 2 1 /, динара или Франка. — Власник и одговорни уредник Змај-Јован Јовановић; Издаје штампарнја А. ПајевиКа у Новок Саду рукописи св шиљу уреднику (11г. Ј. Јоуапоујс, \У|еп IX 1'огсе1'«пка89е, 5(>.) — Претплата и све што се тиче администрације шиље се штампарији А. ПајевиВа у Нов. Саду. — За огласе плаКа се 6 новч. од реда, слова као што су ова и сваки пу г 30 новч. за жиг.

ЛАВА СРП. НАР„ ЦОЗ0РМ1ПТЖ

[режижло даучних шк година .

.учнд, ПРОШЛОС«!

БУДИ М? 1ЖЖ1Љ Бтдттности ЛДКШЕ Ж СЈВЖТЈШЈВ I

!

КАКО СЕ ИДЕ У СЕНТОМАШ НА ЗБОР.

У Септомага иде с' мирно — Чело збиљско, крепак ход Не ка' оно у сватове, Ал ни као на спровод. У Гентомага иде с' тако К'о па важап, свети рад. Понесу се мисди здраве, Од к'их може бити склад. У Сентомага иде с' жељно Да с' истребе многа зла; На основу стар а пра в ца Н о в и п р а в а ц да се да. Тамо с' иде етазом праМм, Јера то је к правди пут, —

И окићен заборавом Нико не ће бити љут. Не носе се тамо страсти Нагае клетве стари дуг. Где се личност сагне, скрије, Ту је духу гаирок круг. Што нас цепа, то је ситно, То је ниско, — то је срам. 0 г р о м н о је гато нас спаја — С том се вером иде там\ У Сентомаш е' иде свесно. На жртвеник ! ко ће пре! Свак' жртвоват' мора нешто, Колко може, колко сме.