Starmali

"Е7" Новоме Оадзт- 20. агхриаха, 1887.

„Стармали" излази срииут месечно. Годишња цена 4 ф . — погодишња 2 ф . — на 3 месеца X ф . За Србију и друге крајеве; 10 — 5, — 2 1 /„ динара или франка. — Власник и одговорни уредник Змај-Јован Јовановић; Издаје штампарија А. Пајевића у Новом Саду рукописи се шиљу уреднику (Вг. Ј. Јоуаиоујс, Н јеп IX- РогсеИапкавае, 56.) — Претплата и све што се тиче адиинистрације шиље се штампарији А. ПајевиНа у Нов. Саду. — За огласе плаКа се 6 новч. од реда, слова као што су ова и сваки пут 30 новч. за жиг.

ПРИГОДОШ ПШСЕТОГОДИШШЦЕ КБИШЕВНОГ РАДЛ ј§ј ИВАНА ЕИТЕЗА ТРНСКОГБела вило, Иванова друго, Уздржи га јоште дуго, дуго, Да се народ наужива сина Ким се дичи педесет година. ЗМАЈОВАН.

Ја и пролеће. Горица се већем листом заодева; Пева, пева, пева и славуј и шева, А тебк се зева. Згурио се, седиш, бодеш своје очи — Еао да ћеш тиме некоме помоћи Метн'о наочаре, као стари гога, Читаш блебетања Лојда чивутскога — Не стидиш се тога! Горица се већем листом заодева; Пева, пева, пева, и славуј и шева А шта тебе згрева? Песница ти једна „Заставу" шчепала, А песница друга на „Браник" је пада. Једна рука стрепи, друга рука стрепи.

Залудна ти жеља да те што окрепи. — Ох ала сте лепи! Горица се већем листом заодева; Пева, пева, пева, и славуј и шева — А ти пунан гњева. Гњев на десну страну, гњев на -леву страну. Овде видиш ману, онде видиш ману. Ти не можсш коло да одобриш Врзи, — А кога не хвалиш, тај те српски мрзи. — Ви сте на то

Горица се већем листом заодева; Пева, пева, пева и славуј и шева — Теби се не пева. Ти, лудаче, слогу здраво јако д,убиш.