Starmali

112 „СТАРМАЛИ" БР. 14. ЗА 1888.

Нове књиге, Које је уредништво на приказ добило: Песме из српско-бугарског рата 1885-6 год. спевао Остоја С. Ерцег комесар и писар бл. IV. батаљона. Штампано трошком браће ђ. С. Ерцега. У Шабцу, штампариГа А. А. Славуја. 1888 Српске народне песме. Скупио их у Срему и за штампу удесио Григорије А. Николић. I. Издање српске књижаре и штампарије браће М. Поповића у Н. Саду. 1888. Цена 90 новчића. 1®?* Нашу г. г. предплатнике из Вршца ушољавамо да претплату на листовенаше: „Невен" „Стармали" и „Глас Истине", непосредно нама поштарском упутницом изволе слати, те неће онда бити оних многих нехотичних увреда, које смо починили својим опоменама, незнајући да су они већ давно предплату положили другоме. Администација „Стармалог-" КЊИЖЕВАН ОГЛАС.

ИЛУСТРОВАНИ ЛИСТ ИЗЛАЗИ ДВА ПУТ МЕСЕЧНО

ЦРНИ листови ЗАИИСНИК КРИВИЧ. ДОГАЂАЈА приче, новеле и описи кривичних догађаја свију времена и народа I коло, свеска 1 до 12 по 25 новч. Дванајест свезака ЦРНИ ЈШСТОВА донели су 24 слика и 46 приповедака и новела

НОВО КОЛО

НОВО КОЛО

стају за Април, Мај, Јун 1 #ор. 50 новчиба. I свеску I кола шаљем на углед кад нам се пошље у марци поштанској 10 новчића. КЊИЖАРА ВЕЛИМИРА ВАЛОШИЋД.

о !Ч и О

ПРЕТПЛАТА СЕ ШАЉЕ КЊИЖАРИ БРА1.Е ЈОВАНОВИћА У ПАНЧЕВО

етд тлФштдхж

Пошт. лађа од 22. марга

1888. до даље наредбе.

Из НОВОГ САДА у СЛАНКАМЕН-ТИТЕЛ : сваки дан у 5 и по сахати после подне. Из НОВОГ САДА у ПОГИСКЕ ШТАДИЈЕ: изузимајући петак сваки дан у 5 и по сахата по подне. Из НОВОГ САДА у ЗЕМУН-БЕОГРАД : сваки дан у 5 и по сахата по подне. Из НОВОГ САДА у ОРШАВУ-ГАЛАЦ: средом. петком и недељон у 5 и по сахата по подне. Из НОВОГ САДА у БУДИМПЕШТУ сваки дан у 10 и по сахата пре подне. У НОВОМ САДУ, 15. марта 1888 ОДПРАВНИШТВО.

О Г Л А С И.

Сезона од 1 маја до конца октобра.

Пошта и брзојав.

ЛЈЕЧШШШТЕ ТОПУСКО хрватски Сгав^еш бистре, блатне и парне купке од 30 до 46° Целс, спојене са тушом, електриком и масажом рабе са исврсним и ненадкриљивим успјехом код хрон. реуматизма мишића и зглобва, код свих хрон. ексудата, болести живца и коже, главобољи, обће тјелесне слабоће и хрон. упале матеркице. Станови и купке удобно и елегантно ново уређени, изврстне гостионе, циене изванредно низке и по области установљене, собе почамши од 60 н. купељи од 20 новч. За удобност и забаву гостију красни насада и перивоја, излети у дражесну околицу, гласба, вјенчићи, томболе, библиотека. Топуско удаљено је од Сиска 5 сати, покривене кочије уз цијену од 10 ®ор. а обична отворена кола 5 Фор. шаље закупник Урош Вурдеља на наручбу колодвору или пароброду у Сисак. — Куиалишни проспект може се на захтев од купалишне управе добити. 2 -з Трош Вурдеља, закупник купатила.

Изашла је из штампе књига: ЈРИШШ СВЕТ1Е НА1СТ0Г ОД ШИТРОПОЛИТЛ ШИПИЛI ДРУГО ИСПРАВЉЕНО ИЗДАЊЕ. Ко жели да са душевном насладом ову књигу нрочита, нека у напред пошље предплату од 60 новч. па ће књигу о нашем трошку добити. Ко унапред пошље 1 фор. 80 новч. добиће о нашем трошку послате осим горе наведене, још следеће две књиге од Митрополита Михаила: 1. „СВЕТА ГОРА АТОНСКА", 2. „ЖИВОТОПИС ПРЕСВЕ1Е В0Г0Р0ДИЦЕ", које књиге иначе коштају 2 ф. 10 новч. Штампарија А. Пајевића у Н. Саду.

по наЈНовиЈОЈ америЕанској снстеми сигурне од ватре и харе из Фабрике

У БЕЧУ

у солидности и каквоћи израде не уступају ни једној до сада познатој фабрици а у цени су знатно јефтиније. — Наруџбине прима и одправља госп. Ђорђе Миличевић, трговац у Бечу, Еаггепћо?, код кога се могу мустре видити и цене сазнати. 4-18

ШТАЧПАРИЈА А. ПАЈЕВИћА V НОВСМ САДУ.