Starmali

192 „СТАРМАЛИ" БР. 24 ЗА 1888.

Читанка за четврти разред срп. осн. школе 34 „ Читанка за први и други разред нижих занатлијских школа, тврдо укоричена, 306 стр. 90 Ђ Рачунски примери за уч. З.-ћег разр. осн. шк. 8 „ 4.-ог и , , 8 , „ 11 » 5.-ог „ „ 9 10 < „ п г: 6-ог „ ии 8, Зоологија за учитељске и више девојачке школе 80 „ Апостоли и Еванђеља у празничне и недељне дане, преко целе године с преводом српским и са 24 слике од епископа Платона, за школску и домаћу потребу има 292 стране 80 „ Наука из светог писма (за писање и на изуст учење) у основној школи — — — — — 10 н. Изх Часослокл о\*пражнешЈ ва чтен Т и церкокнц\-х книга ка о^потрЕБЛЕнТк) ех нар. оучилнфл^ж, 9 н. Извод из српске граматике. С!војим ученицима саставио Ј. Живановић. II. издање — — 30 „ Немачки буквар за основне школе, по разним изворима израдио Стеван В, Поповић епархијски школски реФеренат — — — — — 16 » Општи земљонис за срнске нарсдне школе у Угарској, превео по Кутнер-Мајеру и попунио Ст. В. Поповић епарх. школ. реФеренат са 9 слика и мапом уз ово иде додатак: Наука о глобусу и мапама — — — 25 „ Један пут }едан — таблица на тврдој артији — 2 „ Историја Угарске, са уводом у историју света за ниже разреде средњих школа наиисао Др. Фрања Рибари, с мађарск' г превео проФ. Милан А. Јовановић. Свеска 1 60 н. „ Н 60 , Велика катавзсија 1. — „ Мала катавасија ....... 20 н.

ђимнастичке игре са сликама. Део I. 1. — „ Одабране народне песме за учење на изуст у срп. основним школама друго издање 10 „ Дисциплинарна правила за учнт срп. осн. шк. 10 „ Наставни план за срп. нар. учитеље 20 н. Нове метарске мере 10 , Ко дакле жели да горње књиге из прве руке добије, нека се обрати подаисатој накладној штампарији од које ће добити највећи књижарски рабат. Иначе могу се ове књиге добити и у свима срнским књижарама. Штампарија А, Пајевића у Н. Саду. О Г Л С И.

МАРИЈАЦЕЛСКЕ КАПЉИЦЕ ЗА СТОМАК

изврсио средстно нротив свак« болестп у сто.иаку. Ове капљице су неиадмашно средство за оке ко.ји \ некају аиетита, а изврсно лече слаб стомак, гадан задај из уста, нодригивањн гадно колику. катар у стомаку, љутину, камен, сувишно произвајјање слузи, жутицу, гадљивост, главобољу ^ако долази од стомака), грчеве у стомаку. завијање у етомаку, претоварен стомак јелоч и пиН^м, слезину и џигерицу и лече од глиста и шуљева. Ценр, је Флашици тих капљица заједно са унутством, како да се употребљују 40 н, а жо узме већу Флаш,ицу, која је дваиут онолика колика она прва плаКа 70 новч. Главно стовариште тих капљица еод Карла Брадије у Еромјерижу Саг1 Вга(1у, Кгеш81ег, (Маћгеп). Маријацелске капљице за стомаж нису тајно средство. Састојци вихови могу се сазнати у уиутству, које иде уз сваку флашицу, а могу ее добити окоро у свима апотекама. ОПОМЕНА! Правз мари/јацелске капљице за стомак много се подражавају и лажне се подмеКу као праве. Које су нраве мора Флашица бити увијена у црвеп завој са горњим оби.ижјем, и код сваког упутства, ксје се уз фдашицу даје прпмеКено је, да је штампано у штампарији X. Гусека у Кромјериасу. Новоме Саду могу се ове кацљице добити у апотеци код: Ј. Димитријевића и Гавре Плавшића; — у Илоку у апотеци Фрање Ласлоа ; у Перлезу код Људевита ДаФлера , у Руми код ЈосиФа Хондда и Андрије Козјака; у Митровици Чајзбергер ; у Сомбору код Антона Салца. 1—36

всћи^гтагке.

по наЈНовијој американској системи сигурне од ватре и харе из Фабрике

V ВКЧУ

у солидности и каквоћи израде ие уступају ии једној до сада нознатој фабрици а у цени су знатно јефтиније. — Наруџбине нрима и одправља госн. Ђорђе Миличевиђ, трговац у Бечу, ^а/.гепћо^, код кога се могу мустре видити и цене сазнати. 13-18

ШТАМПАРИЈА А, ПАЈЕВИКА Т 1'ОВОМ САДУ.

ЗВОНА по новој и старој системи, са гвозденим и

дрвеним крунама, од најфинијег метала са гаранцијом на више година израђује звоноливница ђорђе пл. Боте синова у Вршцу брзо и тачно. Стара звона примамо у промену за нова, са доплатом малом. Оне општине које нису у стању одма платити, примамо се израдити на исплату у ратама. На захтевање шаљемо мустре ливених звона бесплатно.

ђОРђА пл БОТЕ СИНОВИ 1-10 звоноливци у Вршцу.