Starmali

200 „СТАРМАЛИ" БР. 24. ЗА 1888.

Шта, криво ти, што ти рекох да те љубим силно ? и да ми је тако драго лиде ти умилно ? ? . . А ти, молим, натраг врати , што ти ја позајми, а камату израјиљску за пољубац дај ми! Др. Казбулбуц. Што је тражио, то је и нашао, Дошла два просјака пред кућу нашега грк-Адама и замолише га да им што удели. Грк-Адам није никад марио просјацима делити, а сад је још и нешто љутит био, на им осорно одговори: „Маните ме до сто врага; немам ни сам шта да једем. На то ће му један просјак рећи: кад је тако, а ти брате, хајд придружи се нама, па да заједно просимо. Р.

Еритичару Јови, Мислиш да си други Лесинг Критичару Јово! Веруј ниси . . , јер Лесинг је По савести дела критиков'о ! Кеверишанин.

ви календар за 1889. годиву, Сад је баш изишао из штампе:

„ЦАРРГК

66

МАЛИ КАЛЕНДАР СА СЛИКАМА ЗА ПРОСТУ 1889. Дена је 20 новч. или 40 пара динарских. Препродавци добију за готов новац комад по 12 новч. дде- ЗА КРАТКО ВРЕМЕ ИЗИЋИ ЂЕ: „ОРАО" ВЕЛИКИ ИЛУСТРОВАНИ КАЛЕНДАР ЗА 1889. ГОДИНУ. који је богато урешен најновијим и најлепшим сликама уз најодабранији и разноврстан садржај, као и до сад што је доносио. Ми смо се потрудили да овај највеЂи буде и за 1889. год најбољи, најлепши и по томе најјефтинији српски календар, као што је то и до сада вазда бивао, што ће у осталом за кратко време сам „ОРАО" најбоље потврдити, а ми ово само међутим укратко јављамо поштованој публици и нашим дојакошњим комисијонарима, који нека се изволе унапред пријавити колико којег календара да им пошљемо. ' ШТАМПАРИЈА А. ИАЈЕВИИА у Н. САДУ, издавалац „Орла" и „Царића".

1>ЖД Ш1§11Д11. "*7\ 1888. до ' ' 4 даље паредбе.

Пошт. лађа од 22. марта Из НОБОГ САДА у СЛАНКАМЕН-ТИТЕЛ : сваки дан у 5 и по сахати после подне. Из НОВОГ САДА у ПОГИСКЕ ШТАЦИЈЕ: изузимајући петак сваки дан у 5 и по сахата по подне. Из НОВОГ САДА у ЗЕМУН-БЕОГРАД : сваки дан у 5 и по сахата по подне. Из НОВОГ САДА у ОРШАВУ-ГАЛАЦ: средом. петкок! и недељом у 5 и по сахата по подне. Из НОВОГ САДА у БУДИМПЕШТУ сваки дан у 10 и по сахата пре подне. ОДПРАВНИШТВО.

о г л с и.

ЗВОНА

по новој и старој системи, са гвозденим и дрвеним крунама, од најфинијег метала са гаранцијом на више година израђује звоноливницађорђапл. Боте синова у Вршцу брзо и тачно. Стара звона примамо у промену за нова, са доплатом малом. Оне општине које нису у стању одма нлатити, примамо се израдити на исплату у ратама. На захтевање шаљемо мустре ливених звона бесплатно. ђОРђА пл БОТЕ СИНОВИ 2-10 звоноливци у Вршцу.

по наЈНовијој американској системи сигурне од ватре и харе из Фабрике КСА БЈШ У ВЖЧУ

у солидности и каквоћи израде не уступају ни једној до сада познатој фабрици а у цени су знатно јефтиније. — Наруџбине прима и одправља госп. Ђорђе МиличевиЂ, трговац у Бечу, Ба/иепћо?, код кога се могу мустре видити и цене сазнати. 14-18

ШТАМПАРИЈА А. ПАЈЕВИБА У НОВОМ САДУ.