Starmali

ИЗГовод^е Оа-дзг 20. ја,гз:з?"а-ра< 1333„Старљл^.л^г:'- излази трвнут месечно. Годишња цеда 4 *. — догодишња 2 ®. — аа 3 меседа 1 ф. За Србију и друге краЈеве; 10 — 5, — 2 1 ; 2 динара или Франка. — Власник и одговорни урвдник Змај-Јован Јоваиовић; Ивдаје штамаарија А. Пајевићау Новом Саду РуЕОниси се шиљу уреднику (Ог. Ј. Ј оуипоујс , №јсп 11«тиа1-ег (Јиг!е1в1га8-е, \г. 13 ) — Нретплата и све што се тиче администрације ииље се штампарији А. Пајевића у Нов. Саду, из Србије књижари Валожића Београд и Ниш. — 8а огласе плаћа се 6 новч. од реда.

СТРАШАН ГРОМ УДАРЖ У СЈАЈНЕ ДВОРЕ ЦАРА И КРАЉА НАШЕГ И НОРАЗИ НАЈДИЧНИЈИ ЦВЕТАК У ЊИМА. ПРЕСТ0ЈГОНАСЛЕДНИКА И ВЕЛ. ВОЈВОДЕ Р У Д 0 Л Ф А НЕМА В И ТТТЕ МЕЂУ ЖИВИМА. ТИМЕ СУ ИОРАЖЕНИ И ОНИ МНОГИ НАДИ, КОЈИ СУ ПОЛАГАНИ У ПЛЕМЕПИТОСТ, ДУХОВИТОСТ И У ПРАВДОЉУВЉЕ ЊЕГОВО. ВЕЧНА МУ ПАМЕТ!

Б у л Све што до сад о теби чујасмо Изгледало ј' као игра мала; Ал од јуче постало је друкче, Сад већ као да баш вије шала. Тебе дижу иљаде рамева. Десно, лево, и старо, п младо ; У те звера цела Еуропа, Да ли си се томе икад пад'о? Много нада, врло пеједнаких, Око твоје гуркају се главе: Застава им бурно се лепрша, — Али боје не звамо јој праве. #»■ '5 ■■

н * ж е. Сакупити елементе разне, А лозивку држатЈ у шпагу, То је нешто, што ил води вису, — Или води врагу. Је ли трухло, што је до сад било, Ил је трухло, што се сада спрема Том расуду расудник се тражи, Тој памети паметнива нема. Још највише канда оно вреди ТТТто је рек'о један пророк грешан : „Буланжеру, ти ћеш бити велик, — Ил ћеш бити смешан."