Starmali

Х31ово:м:е Саду 20. ^ебрз^ара 1333.

„Стармадг" излази трмгут месечпо. Годишња двна 4 ф . — погодишња 2 ф . — аа 3 месеца 1 ф . За Србију и друге крајввв: 10 — 5, — 2 1 / ј динара или Франка. — Власник и одговорни уредник Змај-Јован Јовановзћ; Издаје штамаарија А. ИајевиЕа у Новом Саду Рукописи се шиљу уреднику (1>г. Ј. Ј оуииоујс , \У1еп НегиаКег бипеЈзЈгавве, \г. 13 I — Претпдата и све што се тиче администрације гпшБе се штампарији А. ИајевиЕа у Нов. Саду, из Србије књижари Валожића Београд и Ниш. — За огласе плаћа се 6 новч. од реда.

КРАЉУ МИЛАНУ ПРИ 0ИЛА0КУ СА ПРЕСТОЛА.

*) Горњу песму сами смо конфисдирали, и то нека је први знак искрене лојалности према младоме краљу Александру. Штедимо и штедићемо његове нежне синовље оеећаје, — а молимо и дописнике наше да се од сада по томе владају. Лакоумно би било прошлост заборавити, — али стару рану оставимо на миру, нека зарашћује.

Поздрав новом стању у Србији.

Љубичица јоште нема, Али нешто лепше мири: Свежи задах претпролетни Лахор ветар к нама шири. На Србију као да је Неки мелем вишњи лив'о. Као да се разведрило Свето лице Немањино.

Паде с душе камен сињи, Што стењасмо сви под њиме; Овај камен, у радости, Не бацимо ни за киме. Као да је грозни санак Утекао у по ноћи, Није поноћ, то је зора, Ми таремо мутне очи.