Starmali

„СТАРМАЈ1И" БР. 7. ЗА 18 53

V. Наш нотарош. Наш нотарош, Србин — Он још вели да је Ал на Светог Саву Кућу нам продаје. Кад му Србин дође Рад ствари поштене Он кнезу замунђа: Еђе мег а фене! Велика му ћерка Зове се Ђелпнка, А најмлађа деца: Геза и Аранка. Једанпут у пићу, Рече: „Мени ј' жао. Ал да друкче радим, Одавна би пао." (Од иет кокица није ни иуна шака. Али ако досием ДОсуПу.) М. Б. Речник исправљен у логичном смислу. — Басамаци. Кад ваш нотарош Пишта, који не може рећи р, грди Србе. — Велики петак. Бугер и крајцара. — Германија (т. ј. бивша) Крушедод и Даљ. — Кокошка (Ко-кошка?). Жена с мужем. — Крајцара. Цар, који је еа самрти. — Лакомислен. ђак који лако мисли и схвата. — Фрише-фире. Нова четврт. — Персида. Сида вешерка. — Пикантан. Који пије из Канте, — Посластичар. Човек, који има посла са тицама. — П р е г а ч а. Пре гаће, а сад кецеља. — Ратар, Човек. који многе „рате" шш ратове плаћа. — Смоквар. Човек, коме се смок квари. — Шаргарепа. Шарга с дугим репом. Из бележака | Ч. Ђ.

Чича Гаја и доктор Н, Чича Гаја. Даклем ви баш иштет з да вам платим што сте лечили моју покојну жену. — Кажите ви мени, јеете ли ви њу излечили ? Доктор. Нисам. Члча Гаја. Даклем ваљда сте је ви отпремили на онај свет 1 ? Доктор. Ни то нисам. Чича Гаја. Е па онда за што да вам платим! !

Март-Априлско време, Кад у Марту ил' Априлу, в р е м е часом крене, Па најлепши летњи дан нам, I у зимњи се смене; Тад се каз&е, да у њему, постојанства није, и да ништа већма није ), непостојаније .... Али гле'те, има нешто, што га у том бије, што му чини у менама, „конкуренциј;е" А то вам је љубав врела, неких лепих ж е н а, јер је у њих сваког часа Март-Априлска м е н а Др. Казбулбуц.

Ове брже и брже. Чивутин Јонат журио се у Б. да не пропусти неку масну лицитацију, или, што-но кажу „дражбу" (јер Чивутима је то нај брже.) Дошао је на два коња до села М. и ту је требало да коње промени, у место уморених да нађе одморне. Њему су ови крајеви непознати, јер нре никад није туда путовао (а ни сад га нико није био жељан, могао је и код куће остати.) „Колико има до Б.?" Запита он гостионичара, „Можете стићи за три сата; али морате узети три коња, јер пут није баш најбољи". „А били ја могао стићи за два сата? „Могли би, — ако узмете четири коња." „ А би ли могао стићи за један сат." „Е, шта не би могло бити. На шест добрих коња, па најбржим касом стигли би и за један сат." Чивутин се замисли, па ће рећи; „Знате шта!? Ја ћу да платим што је право, али упрегните ми осам коња, — па да не морам ни седати у кола, већ нека се таки почне лицитација-

0 удовицама. Удовица млада Треба да се нада. Удовица средовечна Може, може бити срећна. Удовица стара Мора имат' пара.