Starmali

112

„СТАРМАЛИ" БР. 14 ЗА 1889.

Новије књиге иослаше урвднигитиву на ириказ. Мирко и Гојко. Приповетка за децу. Написао Хр. Шмит. Превео Ј. М. — У Новом Саду. Издање српске књижаре и штампарије Браће М. Поповића. 1889. Цена је 75 новч. Споменак. Дарак доброј деди за забаву и поуку. Издање кљижаре јМил. Каракашевића у Сомбору 1889. Цена 5 новч. или 10 пара дин. Народни пријатељ, III. свеска, год. 1889. Издаје средишни одбор „целокуппе српске народне слободоумне странке". После пет етотина година. Расматрања 0 косовској битци и пропасти царства српског. Написао Јаша Томић. — Цена је појединој књижици 30 новч. — У Новом Саду, српска штампарија др-а Св. Милетића. 1889. Српске народне пееме о боју косовском састављене кронолошким редом. — Прилог трећој свесци „Народног пријатеља. — У Новом Саду, српска штампарија др-а Св. Милетића. 1889. 1>зд шдезшджи.

Пошт. лађа од 8. марта

1889. до даље наредбе.

Из НОБОГ САДА у СЛАНКАМЕН, ТИТЕЛ: сваки дан у б 1 /^ сати после подне. Из НОВОГ САДА за НОТИСКЕ СТАНИЦЕ: сваки дан осим петка V б 1 /^ сати после подне. Из НОВОГ САДА у ЗЕМУН-БЕОГРАД: сваки дан у 5 % сати после подне, Из НОВОГ САДА у ОРШАВУ-ГАЛАЦ : средом. петком и недељом у б 1 /^ сати после поднс. Ез НОВОГ САДА у БУДИМПЕШТУ : сваки дан у 10 1 /, сати пре подне. ОДПРАВНИШТВО.

КЊИЖЕВНИ ОМАС. Сад је баш изишла из штампе нова књига

СВЕТОМ ВЕЛИКОМУЧЕНИКУ КНЕЗ -ЛАЗАРУ ЦАРУ И СЛШОДРШЦУ СРПСКЕ ЗЕШЉЕ. Прештампано из дрквене књиге: ^Прлвидл л^олевнаА стмух сервски^а Просв-ћтителеД," штампане у Римнику 1761. године. У СПОМЕН КОСОВСКЕ ПЕТСТОГОДИШЊИЦЕ. Чист приход намењен је Фонду Дра ђорђа Натошевића за удовице и сирочад српских народних учитеља. Цена је овој књизи 20 новч. и ко поручи на више комада добија највећи књижарски рабат 3-3Л/ 3 %. Наручбине ваља упућивати Издавалац-штампарији А. Пајевића у Новом Саду.

О Г ЈЕ А С И. ЛЕДА! ЛЕДА! ЛЕДА! Долеподписати учтиво јављам: да сам овде у месту отворио РАДЊУ С ЛЕДОМ коју препорупујем поштованој публици уверавајући је, да ћу мојим пошт. мупггеријама сваки даи лед издавати по најјефтинију цену и то: Једну путуњу од акова за 30 новч. Једну ведрицу од 15 литара за 10 новч. Наручбине молим да ми се поштанском картом дописницом доставити изволе, те ће свако бити послужен тачно и солидно. С поштовањем У Новоме Саду. ИСИДОР ФРАЈД.

ФРАЊЕ ХРИСТОФА БДЕШТАВИ ЛАКЗАПОД без мириса, брзо се суши и трајан је Са својих практичких особина и једпострукости у употреби згодан је за самосвојно лаковаље патоса. Собе после 2 сата могу се употребити. Има га у разпим бојама (које су као год и масне) а и без боје, који патосу само блеска дају. Углед и упутство за употребу налазе се код стоваришга Фрања Христоф, Берлин и Праг. 5-6 Проналазач и творничар правог блештавог лака за под. Стовариште у Н. Саду код Љ. Стефановића.

у солидности и каквоћи израде не уступају ни једној до сада познатој фабрици а у цени су знатно јефтиније. — Наруџбине прима и одправља госп. Ђорђе МиличевиЋ, трговац у Бечу, Баггепћо!', код кога се могу мустре вндити и цене сазнати.

ШТДМПАРИЈА А. ПАЈЕВИВА У НОВОМ САДУ.