Starmali

Новоме Оа-дзг 3±- ззгла, 133©.

„Старма-гг" излази трипут месечио. Годишња цена 4 — погодишња 2 ф . — на 3 месеца 1 ф . За Србију и цруге крајеве' 10 — 5, — 2 1 /, динара или «ранка. — Влаеиик и одговорни уредник Змај Јован Јовановић; Издаје штамзарија А. Пајевића у Новом Саду ?укописи се шиљу уреднику (1)г. Ј. Јоуапоује, Кашппс, (Нгет) 8угш!еп>. — Претнлата и све што се тиче администрације кнље св штампарији А. ПајевиВа у Нов. Саду, из Србије књижари ВаложиКа Веоград и Ниш. — За огласе плаЕа се 6 новч. од реда. јшјтј®тт$&штт$&ттшшшш&тж®т№шштж$јт$т$тјтшшштшшш®ш$5шјјшшшт$тт

ЕЛа, ■—&ЛЗј) &Л9Ј 1 У Србији вешто двета — Милом богу хвала Ако внје ружа А ово је лала. Што је могла прва брига То је лепо дала. Одахнула колпба, А и многа сала. Где је туђа налепа Јефтин бостан брала Ту сад трза ручице, Не воли игала. Испод дуга великог Земл>а застењала, —■ Сад притичу лекови Из разних канала. Безакоње додпјало — То не беше шала Сад се закон повраћа Милом богу хвала ! Мал' се није вад и вера У ад стропоштала Сад не зјају чегвусти Прождрљивих хала. Вратили се патријоти П(.еко камивала, Пол>е се отворило Правде и морала.

Већ и каса државна Није с' српском звала, Сад у благу народњем Туђин нема, тала. Народу с' отварају Двери арсевала ; Чисте руке рукују, Мвлом богу хвала ! Просули се отрови Из златних бокала; Краљ ће скоро вес'о бит', Мајка му се дала.

Ипак српски листови Разјапили зјала Па не вичу праведно *. Милом богу хвала! Већ варају страни свет Без мрве морала Како „расте шкала Радикалних зала!" Ала, ала, ала, На том им нехвал >.

Из вилајета. Умре и Бедековић, — бог да му душу прости! Можда је био најбољи човек на свету; нисам имао част да га лично позпајем. Високо је стојао, бао је хрватски министар. Сад би требало да се сва Хрват1 ска и Славонија у црно завију, — и мени се чини