Starmali

„ОтармалЕ" излази трипут месечно. Годишња цена 4»,- погодишња 2 ф . — на 3 меседа 1 <х>. За Србију и друге крајеве 1) — 5, — 2 1 /, динара или Франка. — Власник и одговорни уредник Змај Јован Јовановић; Издаје штампарија А. Пајевића у Новом Саду Р/кописи се шиљу уреднику (Вг. Ј. Јолапо :с, Кашспјс, (8гет) 8упп:еп(. — Нретилата и све што се тиче администрације шиље се штампарији А. ПајевиЕа у Нов. Саду, из Србије књижари ВаложиЕа Веоград и Ниш. — За огласе плаЕа се 6 новч. од реда.

Њеном императорском виеочанству Т А Н

кад је даровала мштајон рубаља Г^рногорцима- гла^у па-ћеним.

Ој кнегињо Стано, делог српства дико. Ој кнегињо Стано, црногорска храно, Ти анђелски створе, врди добротворе, Ти га умеш дати поклон обилати!

Дар је овај голем, пунан благослова, И Србин не памти оваких дарова; Достојан је вел'ког жара ти и сјаја, Достојан је твога новог завичаја.

Замириса тамјан, Словенством се шири, Није тамјан, није, твоја душа мири, Јужни српски цвете, тргнут с' Црних Гора, Пресађен у врте руског царског двора.

17" Новоме Саду 20- октобра 133©.

0 М И Р У.

Песму трајног мира Њу и моја лира Врло радо свира; То у срце дира Старца и младића, Гавана, голића, И слаба, и јака, ђака, и простап, Попа, и пастира, Баш и официра. Свакога се тиче ПТта се о том виче

Ил шапуће само И тамо и амо. За то човек уши Чак у Берлин пружи, Јербо чути жели Шта и Бизмарв вели. И Бисмарк је каз'о — Ох, утешна фразо! „Мир ће се од ржат' Још годину дана" (То јест, ако прије Не умре од рапа.) Ђаче Самоуче.

Ч