Starmladi

— СТ АРМЛАДИ. —

Стр. 71

рата, заш сад с пролећа се сви цареви на ноге подиглп, и сви чекаду који ће да започне рат. За Турцггу кажу да је она ту целу комендију направила и та,ј гсаос сочинила, јербо је кажу цар болесган човек па му се уселили у царство ники бугари, па кољеду Србе, а он не може да их одбрани, и Сервијанцп јопет се дали у нику трговину сас никим че стим брдпма, па виким коњсесијама, па никим туметинама п рудама, не звам јел од кола ил каруца. Нтпса јевтткакона нпког Паншћа, за ког кажеду да је родом Бугарин, ћаћа га однео — и да воле да ,.мота" државу, само незнам куд је мота и на чију воденицу, тек само кажеду да му је на здравље да он воле да

зида куће на ћошкове и да барата сас оним јофицирима што су убили покојног краља Александра, п да он „тера" нпку бугарску па нпку чвапску и нику свињску полптику. Его ники дан је бијо наш облегаг Мушпца па каже да и ми морамо се за рат спремити зато треба да смо повиспли нику квоту, па смо дали регруте, па сад треба да повисимо плату јофицирима — и већ диванпјо би он још самном, али каже мора да отпочне нпки процес с Власима гато оћеду да отмеду наше намастире, а он скањива већ пет година, а и мало су му трошка дали, рећи 16 хиљада круна. Шта је то за једног об легата. — Еристос Воскрес! (^пије).

СЛАНО КУПАТИЛО У СТ. СЛАНКАМЕНУ отвара се 1. маја, а сезона траје до 1. октобра. Друштво је саградило 2 зграде са 40 елегантно намештених соба. Цене су од К 1 "20 до К" 5'Осгш тога има рештаурација са добром и јефтнном кујном и добрим пићем.

Погребно подузе-ће н стовариште над> 1—12 гробннх споменина

ПАЈЕ МАРКОВИЋА у Н0В0М САДУ у средини дунавске улице, телеФон број 168. Филијала: погребно подузеће „Конкордија" пређе Ђуре Стојковића, ћурчијска ул. бр. 15. Држи вазда огроман избор сваковрснпх каменпх надгробних споменика. Натписе изрезује најсавршепије, а позлата дупла и дуготрајна. Велпки пзбор мрт. сандука, венаца, покрова и целокупне опреме за погребе. Цене строго солидне а послуга најтачнија

Многоструко одликована. Постоји од 1860. године. ФАБРИКА НАМЕШТАЈА И СТОВАРИШТЕ Н АСДЕДНИКА н И ко Д Е Д У С И Н Г А

170 4-52

У НОВОЖ САДУ.

Ханска улица 6р. I. преко пута од српске основне нар. школе препоручује своје валико, богато сортпрано стовариште намештаја за спаваће собе и трапезарије, као и свију врста тапецираних гарнитура за салоне у сваком стилу по јевтиним ценама. Даље: шиФонера, иревета, столова, ноћних и за умивање. орманчића, креденца, диеана, огледала, мадраца, столица, := с д н К г у тамној и политираној изради а солидној каквоћи и са врло јевтииим ценама. Избор у ћилимова, простирачима и завесама. П р е п о р у ч.у ј е м о иапгу пову уређену радионицу са машинским радом за израду свију врста намештаја по жељи.

Солидна поелуга! — Јефтине цене! (0 солидној послузи најбоље референције.