Starmladi

1)]). 10. и 11

С Т А Р М Л А 1 11 —

Стр. 77.

„Женски свет»" Најбоља су врата која не шкриие најбоља је жена која ћути. * Лене жене имају још од незаиамћених времена ираво да могу бити глуне. * Жене свакад више љубави осећају, али увек чекају да им је нрво мушки изјаве. * Лепа и сретна жена навлачи мржњу својих другарица као хрђа гвожђе. * Има један невидљив свет. То је онај што га заљубљени у свом срцу носе. Кад љубав сиоји и стони два створеља у једну анђелску душу и свету јединицу, за њих је нађена тајна живота ; њих двоје нису више ништа друго него два израза једне исте судбине, два крила једног истог духа Љублте и лебдите!

Стави ли жена што себи у главу, мужа увек скуно стаје. * Љубав престаје где зајам ночиње. * Једна је једина жена уживала целокупну љубав свога мужа, а то је била — Ева. * Најнаметније што из женских уста може доћи то је — пољубац.

Чисменка. Мати дала свом синчићу пасуља у лончићу, што је остало од ручка да једе. Она се одмаче да ради свој иосао. Дете беше тек проговорило, иа нису много ни пазили шта говори. Једући насуљ иолако, рече дете: „Нано има уши!" „Има, сине, има". — Мало ностоја, а дете опет: „Нано, има рен и ногице!" „Па који је то враг?!" — виче мати, на узе испред детета лонац и завири. И*а шта видети! У насуљу се беше удавио миш.

ту — само новаца нема (Моментна слика са сабора).

Грабикали (вичу): Куеновци!! Самосталац (их вија): Камо новци! ?