Učitelj

ОДБОРИМА УЧИТЕЉСКОГ УДРУЖЕЊА,

Неки одбори, од како су образовани, нису послали ни упис ни улог чланова. Неки су послали или само упис, или и улог само за прве месеце. Да би се сазнао тачан рачун: колико има чланова, колико има новаца од уписа и улога, то је управа на свом ХТУ састанку 8. Априла тек. год. сходно правилима за учитељско удружење, решила: да сви одбори, који нису до сада то извршили, пошлу тачан списак чланова, а тако исто ш упис ч улог са тачним назначењем за ког је и за колико.

(С тога се умољавају сви одбори, да што пре ово учине јер је нужно зарад склапања рачуна, који ће се на свушштину изнети.

УПРАВА.

она не ние ==

ОВИМА ПРЕТПЛАТНИЦИМА

На ХЛ саст. 8. Априла, управа је решила, да се лист „Учитељ“ до краја овог месеца шаље свима који су се јавили, а од тада само онима _који су послали претплату. Ово се чини стога, што шиљањем листа и онима, који нису платили; не може лист сам себе издржавати; морало би се дакле на лист трошити од улога чланова.

УПРАВА. пат торнаевниј 36 -у НОВЕ КЊИГЕ. Грађа за историју Краљевине Србије. | Борба за ослобођење, Историја Бо-

санско-Крцеговачке буне, у свези са

Време прве владе кнеза Милоша Обреносрпско - влашко- бугарско и руско-тур-

вића. Лриредили Вукашин Ј. Петровић ич ратом, у год. 1875, 1876, 1877 1878.

" МЕН ивова Петровић. — Кљњита прва, Написао Васа Пелагић, — Треће потпуод 1815 до 1821. год. — Цена 4 ди- | њено издање. Издано трошком И Ј. Д. Са нара. ' сликом пишчевом. • —=—_ > он оне ОДГОВОРИ. Т. 0. Ђ. — Медвеђа. Примили смо 44. д. и то: Г. 0. А. Трстеник. ПЏримили смо 28 Д. и 60 пр. 24. д. улога а 20. претплате. ГП. С, — Бања (Јасеница). Примили смо 44. Т. М. А. -- Неготин. Примили смо 40 д. улога. | претплате. АГ. Ниш. Примили смо 21 д. и 40 пр. | Т. М. Р. — Злот. Примили смо 18 дин. Бројеве претплате. | послаћемо.

ОДГОВОРНИ уРЕДНИЕ: Н. Р. Поповић, учитељ. · КРАЉЕВСЕО-СРИСКА ДРЖАВНА ШТАМПАРИЈА