Učitelj

1 Е

је ла се каже овако: одбор издаје одређене издатке по правилима, а збор је дужан да му то одобри. Ако неби одобрио, онда да се ствар (спор) пошаље скупћини (учитељској) на решење. То је исто и Бикетић тражио.

Мусулин није за то да се учитељи мешају у политику (прекидају га). Он се боји министра, да неће поднети предлог о подвозу за учитеље.

Члан 20, усваја се. — Члан 21, усваја се, — Члан 22,

Сибим Ђорић примећује да не треба казати да се збор мора састати један пут у месецу. Усваја се члан и примедба Ђорићева. Члан 24. — Петар Лукић тражи, да се реч месечно разуме тако, како ће се кретати у границама три месеца т. ј. да може трећег месеца положити.

С. Ђорић примећује да чланови не могу купити сваки за се улоге. Известилац примети Лукићу — да је одбор тако и

| разумео, а Ђорићу опет одговори, чланонови помажу преседнику, а он јетлавни. Бољарић предлаже да се шаље тромес., а не месечно. Првма се предлог. Петар Никетић предлаже: ако би престао какав збор, да наследник пмања буде Главни одбор а када се по ново збор образује — да управа сво имање преда новом збору. Предлог се Никетића прима. — Председник изјави да ће београдска опћина послати извесну суму новаца, којом ће се нужни учитељи помоћи. Општини је, вели, мило што је баш Београд изабран да се та прва скупштина држи. Састанак свршен у 117, Преседник Љубомир С. Миладиновић Потпреседник Мих. Јовић

Бележници: Урош Благојевић

Мијаило Протић | Мих. Ступаровић

_____--_ожо —--—

МОВЕ КЊИГЕ.

„МБ ЕВЕН

ЧИКА ЈОВИН лист

доноси у своме петнавестом броју за 1882. ове чланке: 1. Стара слика, песма (са сликом) 2 Шпагни рубац (приповетка) од К. М. 8. Од кад је што 4. Тица додо (Оааив тепшив) (са сликом) 5. Разни часовници (сатови) 6. Питомо дишче п жплвина (истинити догађај са 16 слива) 7. Скаска о вечитом жиду (са сликом) 8: Голуб и чела (по једној причици) песма 9. О игри (свршетак) од Браца Бранка. 10. Наши разговори од Браца Мите 11. Мали питач (песма) 12. На хокуспокјс у

| 18-том броју 18. Да луда одговора 18. Филозофски 15. Разнодије 16, Даштања 17. Чика Јовина пошта, 18. Нове књиге.

Рукопис и све што се тиче уредништва, шаље се на адресу: Пг. Јоу. Јоуапоује леп Уаћипсега газе 9. – „Невен“, чика Јовин лист, излази двапут месечно на читавом табаку.Цена је за, Аустро-Утарску на читаву годину 4 Ф.. на пола године 3 Ф. За Србију, Црну Гору и остале крајеве 10 дин. или 5 Ф. у банкама па читаву годину, одпосно 5 данара или 2 Ф. 50 новч. на пола године, и шаље се на адресу: Штампарије А, Пајевића у Н. Саду.