Učitelj

уредно плаћају свој лист. А то јасно показује нашу природу и наш ступањ развића, ода шта морамо бежати ако не мислимо да подлегнемо културној навали. Ми се морамо лечити од таке источњаке лењости и немара, ако не желимо да пропадпемо. Где су избраници, који треба да пођу напред '!.

(6 тога ми молимо досадање наше читаоце да нам прво измире досадањи дуг, па онда да се претплате за идућу годину. А ми смо се решили: да у будуће шаљемо лист само онима, који су се претплитили, а само сарадницима својим да шаљемо бесплатно. Тако ће-

|

мо постићи троје: прво, знаћемо ко џрима и чита „Учитеља“; друго, довешћемо своју Финансију у ред; треће познаћемо сараднике своје, – дозвнаћемо ко у овој општој апатији узима удела на ширењу просвете и на овај начин.

И при томе остајемо, да тако радимо, а читаоцима остављамо, да они чине онако како им савест налаже. Сараднике пак молимо да нам се јаве, или ла

врате лист ако им га ми пошљемоа они то неће да буду. 0 поштовањем. Редакција,

ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ.

„Редакциони одбор“ решио је да због познати узрока:

Цена

"За годину 5

За по године... За три месеца .

„Учитељу“ буде за свакога:

· 10 динара. 5 динара. 2'/. динара.

За Аустро-Угарску 5 Форината, а за остале земље 18 Франака (динара). Никоме нећемо слати лист на вересију.

—> — =

Уредништво.

Одговори уредништва.

Ник. Неш. Брадарци. Ништа се не љути за, оно, што је до сад било. Не зна се које кривљи, ми или ви. Прво и прво, јављајте тачније своје адресе, адруго шаљите претплату. Без тога пе можемо ни ми битл тачни. Од сада ће за цело ићи тачно, 0сем ако се десе какве изненаднеи непредвиђене ометње, Добро би било, да саопштиш нов сти о шкоди, или из школе, ако каквих имаш. Поради што на ширењу листа 03 почетка.

Дим. Путн. Прокупље. Миу многоме одобравамо твоје писмо, којеси упутио на име глав. одбора. И ми се нисмо надали, да ће онако бити. Ј. Ме 6 увео на себе, да ти даде тачнијег обавештења, само кад му посао допушти. И ти и К, могли би што послати за лист, и чудимо се што ћутите. Потрудите се за претплату.

Одговорни уредник Драг. Топлица учитељ.

КРАЉЕВОКО-СРШСКА ДРЖАВНА ШТАМПАРИЈА