Učitelj

256

ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ,

( крајем Јуна истиче рок претплате свима оним претилатницима, који су се претилатили на наш лист за пола године. С тога сви они, који желеи даље примати лист, нека буду добри да дотле пошљу претплату те да им се слање не претрже. Јер ћемо се и ми од сада држати принципа: да никоме ' не шаљемо без новаца, те да тиме доводимо Финанслску страну листа у неред.

Цена, излажење и правац листа остају исти, као и до сада. Уредништво ће се трудити да и даље стално иде по своме утврђеноме путу. Читаоце само молимо да буду тачни на плаћању, и да нам помогну својим радовима. Читаоци не могу веровати на како се мало сарадника ограничио рад око „Учитеља“. Све се повукло у своје послове и задовољава се само оним послом који мора да ради. Ово је веома рђав знак за свестрано појимање своје дужности и савесно вршење њено. Има још људи, којима једнако није право, што је „Учитељ“ оставио политику а узео школу. На против, има их, чини се, врло мало, којима се ово допада. Ми пак остајемо при своме: да докле ко туђ посао. гледа, дотле ће он свој заборављати. . ..

Имамо још све бројеве од почетка ове године.

Уредништво.

ну решен

Читаоцима. 1

им

Прошли се број „Учитеља“ задоцнио читавих неких десетак дана. С тога ова два броја 16. и 17. излазе заједно да сустигну време излажења листа, а од сад ћемо гледати да, лист излази што је могуће пре и тачније. У осталом читаоци нека опросте, ако кад не узмогне бити онако, како бисмо и ми и : ови желели. Уредништво.

5 помно је ве =

()дговори уредништва.

Г. П. Л. Петровац. ПШримили осмо 30 ди- Г. С. С. Вишњица. Примљено је 2.50 ди-

нара претплате за Н-го тромесечје ове године. | пара претплате за ЏП-го тромесечје ове године.

Хвала вам на заузимању и скупљању претплате -Г. 6. Н. Параћин. Примили смо 7.50 ди-

т 33 2 А за наш друштвени лист. Тако би требало да | цара претплате за црво тромесечје ове године.

учине и други, који још нису учинили. Поздрав. | Већ се свршава и друго тромесечје исте гок !

Г. А. М. Неготин Од вас је примљено 5 | дине, па би требало да и за то време што 5

скорије пошљете новац. Поздраљ.

динара претплате за прво тромесечје ове године,

(Одговокни уредпик Драг. Гоплица УЧИТЕЉ КРАЉЕВСКО-СРИСКА ДРЖАВНА ШТАМПАРИЈА