Učitelj

КСАРАВЕКА

У прошлом броју а у чланку „једна реч | побожни човек, да треба више говорити матерама“ поткрале су се неке погрешке, | Богу о својој деци, него с децом О Богу. које кваре смисао, што овим исправљамо. У последњем ставу, трећи ред оздо место Одмах у почетку треба цео трећи став „умовању» треба читати „радовању“ а у заменити овако: петом реду, опет озло, место „урадите“ | треба читати „узрадите“

Та још пре 1000 година учио је једин

Одговори уредништва.

Б. 6. К. — Балта Бериловац. Као што Г. Р. — Рача (кратујев). примљено 25 видиш у овом броју отпада ти шрва за- | дин. претплате. марка: Лист ти се шаље завијен, а што Ђ. 0. Ђ. — Белица. Бројеви шаљу се га добијаш прљавог и масног и без завоја | уредно. Кривица није до нас. Јавите карвије наша кривица; за то се можеш сам | том који вам бројеви не достају да вам · уверити. Школи се уредно шаљу бројеви. пошљемо. ЂБ. Ј. — Врања. Примљено је 10 дин. К. П. — 4. Стопања. Кад сте се претЂ. Б. — Белица Примљео је 7'50 дин. | платили код поште немате право да траР. В. — Јабуковац. Примљено је од Ј. | жите од редакције бројеве већ од поште. · М. 2' 50 д. претплате, шаљи остатак за Љ. М. — В. Градиште. Примили смо по године. Заузми се те скупи ког прет- | 37 дин. Пошљи списак претплатника што платника. - пре и колико је који платио. Т. М. Стеван. писар. срес. — Орашје. Т. К. — Ивањица. Примили смо 14:50 Примљено 10 дин. претплате. Хвала. дин. Пошљи списак претплатника.

НА ЗНАЊЕ

1. Скупљаче „Учитељ“-а молимо да пошљу редакцији „Учитељ“-а, ако се код кога налазе сувишни бројеви од 1 године, и то: 5, 6, 7, 9, 10, 12 и садржај. Тако исто молимо и за број 16 од ПГ године.

П. По решењу Гл. Одбора од 21 пр. мес. ове год. Бр. 16, добијају лист: Бесплатно : а) Скупљачи, који скупе 10 или више претплатника ; 6) Стални са= радници , које редакциони одбор избере; в): Чланови Гл. Одбора ; и г) Они, који су на књижевном пољу стекли заслуге.

У пола цене: а) Скупљачи, који скупе 5 или више претплатника ; 6) Поматачи, које редакциони одбор избере. : 7

ШП. Лист шаљемо свакоме у завијутку. Ако неби добија подеран лист, онда је кривица до другог а не до уредништва. Молимо претплатнике да нам увек тачне адресе последњих пошта назначе, а не добијене бројеве тачно да

назначе које траже. Редакција

Власвик и издавалац „„учит. удружење“

Одтоворни уредник Драг. М. Топлица, учитељ КРАЉ.-СРЛСКА ДРЖАВНА ШТАМПАРИЈА