Učitelj

448

0) дговори уредништва.

ми

А. М. — Жабари. Послали смо ШиТу годину „Учитеља“ повезане. Новац смо 11 год. 8 динара.

. М. — Б. Башта. Послати су сви бројеви по твоме нисму од 2. Новембра. Потражи у пошти и јави.

Ђ.0.Ђ. — Бруе. Бројеви су вам слати у Белицу. Тражите их од ср. власти, јер редакција није никакво писмо ваше примила, којим би се јавили за ваш премештај. Примила је само карту од 16. Новембра и лист ће вам се слати у Брје.

Т К. — Ивањица. Лист вам се шаље редовио у Ниш; што сте отишли у Ива-

њицу. а нисте се јавили редакцији — криви сте. Тражите бројеве од нишке поште.

И. М. — Петровац Примљено писмо и учињено по њему све.

М. Р. — Ракинац. Редовно слали смо вам бројеве до 20. Новем. у Селевац. Кад сте отишли на дужност требди сте се јавити редакцији. Тражите бројеве из Селевца, јер је ваша кривица, а ми смо у „На знање“ одужили своју дужност, Дугу-_ јете до краја године 2'50 дин.

М. И. — Лозовик. Примљено је 7'50 дин. претплате.

евенве атара 1 ТЕ ВН ВН А ПИ ЕН ЕВЕ

ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ

Ри

„Учитељ“, орган учитељеког удружења крајем овога месеца навршује пету годину од како излази, а настаје му шеста. За пуни пет година „Учитељ“ је доказао: да ли је : колико и како одговорио цељи за које је и покренут. Али да би „Учитељ“ извршио што боље своју цељ, да би помогао што пре, што боље и настави, и учитељима и деци, Која бе уче, те тиме био од веће користи; — нужно је да има своје сталне претплатнике, вредне скупљаче и сталне сараднике. 'Тиме ће једни помоћи „Учитеља“ новчано, друга — сарадништвом, Број и једних и других треба да се увећава, па ће онда „Учитељ“ пре и боље одговорити цељи, На учитељима и учитељицама у првом, а на претилатницима „Учитољевим“ ван тога положаја у другом реду, лежи сва одговорност. Ми ништа друго пе желимо, но да се још која десетица наставника угледа на оне, који су за пуних пет година и сарадници, и претплатници, и скупљачи.

Напомињемо још, да ћемо свима претплатницима, „Учитеља“ послати и слику пок. Гавриловића, учитељског добротвора у Формату „Учитеља,“

Редакција.

Власвик и издавалац „„Учит. удружење“

удоговећи УРЕДИЈЕ Никола

Р. Поповић, учитељ