Učitelj

251

У.

Председник јавља одбору, да је извршено решење главног одбора, којим је решено, да. се г. Сави Поповићу учитељу Петровоселском изда помоћ у 30 динара.

Одбор прима к знању.

МТ.

> а (= . т 1 Чита се писмо Саве Тасића учитеља, којим тражи, да му се изда помоћ из касе удружења. Према члану 12, и 19. одбор је решио, да му се помоћ не може издати.

УН.

Димитније Ј. Путниковић подноси оставку, на чланство главног одбора.

Главни је одбор уважио оставку Д. Ј. Путниковића, а па његово место изабрао г. Косту Глишића, учитеља, који је у исто време изабран и за деловођу главног одбора. ·

УШ. Читају се писма из Свилајнца, Ваљева, Зајечара и Тополе, у којима се јавља, да су образовани зборови и изабрате управе, Одбор прима к знању.

1Х.

Председник предлаже, да се умоли г. Борисав Тодоровић проФесор да држи предавање на зборској забави; за тим да се умдли које певачко друштво за суделовање, и неки од чланова београдског позоришта за, декламовање.

Одбор '2 решио: да се забава држи 27. Јануара 1890. год и изабрао г.г. 0. Шрепловића, М. Велицког и Ст. Николића да припреме све што треба за забаву. |

е. Ј. Големовић, П. Шарчевић и Ј. Лазаревић јављају главном одбору, да за сад нема довољно разлога, да се „Годишњак» штама. Одбор прима овај реферат к знању.

Х1.

Одбор је решио, да се претплати на један педагошки Фран-

цуски лист и на један педагошки руски лист. У исто време решено 17

„УЧИТЕЉ“