Učitelj

951

и јануарске свеске 1889. године, и ако има какве неправилности можда је до редакције. Ради објашњења треба се обратити Лазару. После исправака: да главни одбор пошље имена дужника ради наплате, и да је сада скупљач претплате за »Учитеља» и „М. Србадију Мијаило Рашковић, |

Главни је одбор одговор примио к знању Ди решио ако има. какве неправилности да се исправи.

ЊЕ

Неколико чланова главног одбора предлажу, да се пошље „Београдском пев. друштву“ 20 дин. прилога за забаву коју је друштво давало.

Како је «Беогр. пев, друштво» из почасти суделовало на забавама „учитељ. удружена,» одбор је једногласно усвојио предлог преаплагача и решио да се 20 динара одмах пошљу.

Х.

Збор крушевачки од Јануара 1890. год. шаље списак чланова и јавља да се шаље глав. одбору 17 дин. улога и да толико остаје њиховом збору.

Прима се к звању. Имена чланова заведена су у „књигу за упис чланова.»

ХП.

Пододбор нишких учитеља јавља под 30. Нов, 1889. Бр. !, да је образован пододбор, и да је изабрана управа. Прима се к знању.

Хи.

Збор лесковачких учитеља од 12. Јан. 1890. год. шаље извештај рада за 1888. и 1889. годину, као и да је изабрана нова управа за 1890. год. и да је за ту годину уписато 12 редовних и Ава помажућа члана. Тако исто јавља и за приход и расход за речене године; и да је чистог прихода пренето у 1890. год. 32 и 50 п, дин.

Прима се к знању.

хш.

Пододбор шабач. „Учит, удржења» од 19. Јан. 1890. године шаље извештај рада за прошлу годину са „слиском«“ чланова. Примљено к знању.