Učitelj

#67

ЈЕ

Прочитано је писмо Драг. Марковића, учитеља из Крагујевца, од 30. Јан. тек. год. којим тражи, да Гл. одбор објасни нека питања, које он поставља и која се односе на рад «месних зборова» „Учит. удружења.“

Како ву слична питања уцућена на Гл. одбор и од »„месног збора» краг учитеља, који је и дло повода Драгутину да за извесан зборски рад пита Гл. одбор, решено је : Да се Драгутин извести, да ће се и на његова питања одговорити »„Месном збору,“ која ће он сазнати кад се буду прочитала на скупу.

Ш.

Прочитано је писмо Љубисава, Јовановића, председника. збора крушевачких учитеља, од |. Фебруара, ове год. којим тражи да идућа учитељска скупштина буде у Београду а не у Пироту.

Одлука М|. учит. скушштине, којом је одређено место — Пирот — за идућу учетељску скупштину не сме се поништити, и за. то се предлог Љубисављев не уважава.

У.

Прочитана је молба г-ђе Марије Кекићке, којом тражи материјалне помоћи, јер је вели кћи учитељева, а врло сиротног је стања, при том је ослепела и за сваки посао онеспособила.

„Правилима уч. удружења“ одређено је, да се помоћ указује само члановима „Учит. удружења“ и ником више, а како г-ђа Марија није члан »Уч. удружења» то је Гл. одбор решио да јој се материјална помоћ не може указати.

Ма

Прочитан је „СОписак» чланова ваљевског „месног збора.“ Примљено је к знању. Имена чланова да се заведу у књигу за упис у чланство.

МЕ

Прочитано је писмо председника краг. учитеља, од 5. Фербр. 1890., Бр. 3 којим јавља, да је обновљена управа и да је прочитан извештај о стању друштвене касе; за тим тражи 40 комада чланских карата и неколико комада „Правила за уч. удружење.“

Примљено је к знању. Тражене чланске карте да се пошљу,. а како „Правила“ нема да се о томе председништво извести. |

ј