Učitelj

помиње: да је сав прикупљени новац дат благајмику за прошлу годину који га је Гл. Одбору послао. Прима се к знању. | ки У. Председник јавља: да је купљено за касу „Уч. удружења“ 10 срећака лутрије за косовски споменик за 10 динара и пита Гл. "Одбор олобрава ли тај издатак 7

,

сав

Издатак у 10 дин. одобрава,

=

МГ.

Приступљено је претресу «Правила за Уч удружење.“

По подужем саветоввњу чланова Гл. Одбора, би решено ; да се по свршеноме послу још један пут прочитају „Правила“ са, учињеним изменама и допунама избог тога да се при овом првом чи"тању измене и допуне не бележе у записник, него да се воде бе„лешке засебно, а прл другом читању да све уђе у записник.

6 - УН. – Прочитан је «програм “ рада у основним школама, који је дат. -нарочитој комисији на прераду. ; Материјал, који је комисија пробрала из сгарог програма и -за нов одредила умерен је. Њиме је Гл. Одбор задовољан, но с тим, да се умоле учитељи, који су чланови уПросветиог Савета,“ да се заузму у саветским седницама, да се више материјала ни из "једног предмета не уноси и да се одређен материјал распореди _ „према педагошким правилима на нижу и вашу основну школу. За тим је састанак закључен.

Председник гл. одбора „Учит. удружења»

Н. Р. Поповић,

. Деловођа : К. Ј. Глишић - Потпредседник : М. Велицки. Чланови :

И. К. Шрепловић. _ Ђ. 6. Којић. Мих. Јовић.

6. Радовановићка.

Бе | К,. Петровић.