Učitelj

ХШП. САСТАНЕ Главног одбора „уучитељског удружења,“ » држан 15. Марта 1890. год.

Прочитано је писмо управе збора трстеничког «Уч. удружења“ од 13 Марта 1890. год. којим се јавта: да је образован збор, да, је изабрана управа и да је уписано 9 чланова. Даље да је решено: да сваки члан прима »Учитеља« и тражи 15. комада члан. карата и толико «Правила,“ :

Прима се к внању с тим: да се збору пошљу тражене карте и пет ком. „Правила,» јер их за сада више нема, нити ће се штампати према ранијој одлуци Гл. Одбора.

у ВЕ

Г. Дим. Ј. Путниковић, учитељ од 11 Марта 1890 јавља: да се не може примити, да прегледа и оцени рукописе — у четири кемада — „0. дисциплини» и моли Главни одбор да га тога посла

ослободи, јер нема довољно времена за то на расположењу. По дужем саветовању решено је: да се ова четири рукописа, » О дисциплини» даду на преглед и оцену г. Мијаилу Стефановићу уч. у Пожаревцу. Ш.

Благајник извештава, да газда куће неда ниже стан за редакцију «Учитеља“ од 52 дин. месечно, као што је и данас плаћано.

Како је ово место најудесније за намењену цељ, Гл. Одбор је решио: да се и даље у истоме стану остане, а по горе наведеној цељи у педесет и два (52) дин. месечно.

ТУ. Продужен је претрес „Правила Учитељског удружења“ од чл. 6: до 15. С тим је састанак закључен. Ки Председник | ел. одбора »учит. удружења“ Деловођа : Н. Р. Поповић. К. Ј. Глишић, Подпредседник : с М. Велицки. · Чланови : П. Шрепловић. М. Јовић. 6. Радовановићка, К. Петровић

УЧИТЕЉ 29