Učitelj

497

#

,

ђ) Г. Владимира К. Радојичића председника збора пожешког итд. од 20 Марта 1890 год. којим тражи од Гл. одбора да се не наплаћује и члановима њиховога збора, који по нешто дугују 3: «Учитеља,“ него да им се тај дуг одбије за трошак који су учинили идући на скупштину у Крагујевац

Гл. одбор није овлаштен „Правилима за Уч. удружење. д: може издавати трошак оваке врсте, за то нека сег. Радојичић прорачура и споразуме о томе са његовим мосним збором.

е) Г-ђе Милице Поповићке, удове, од 27 Марта 1890. годинс којим тража новчану помоћ, помоћу које би могла оградити гроб свога сина Аврама, бив. учитеља у Великом Селу.

Није „Правилима за Учит. удружење“ одобрено да се мож: овака врста помоћи чинити, па ни молитељици се тражена помој. не може дати. О томе је известити.

П.

Председник предлаже да се псшаљу три учитеља од странс Гл. Одбора на скупштину Преко-Савских учитеља која ће се држати у Бечеју, у Бачкој.

По дужем саветовању решено је: да иду г. г. К. Петровић, Мих. Јовић, и Ђ. С. Којић, учитељи, а на име трошка и попутнине одређује им се по 50 дин. (по педесет дин).

С тим је састаник закључен.

Председник“ глав. одбора уч. удружења,

% Деловођа : Н. Р. Поповић. Е. Ј. Глишић

Потпредседних : М. Велицки Чланови :

Мих. Јовић.

К. Петровић.

Ђ. 6. Којић.

6. Радовановићка,

Ј: Ђ. Големовић

29%