Učitelj

ЈАВНА БЛАГОДАРНОСТ 63

УРЕЂИВАЧКИ ОДБОР „УЧИТЕЉА“,

а

Главни Одбор изабрао је за чланове Уређивачког Одбора, поред уредника, још Светозара Вучовића и Станишу Станишића. -е++е-———————

ЈАВНА БЛАГОДАРНОСТ.

Г. министар грађевина одобрио је подвоз у пола цене оним члановима Учитељског Удружења, који су путовали на учитељску скупштину у Шабац. — Дунавско паробродско друштво одобрило је подвоз у пола цене на лађама за чланове Удружења, који су путовали на скуп. у Шабац. Тиме је олакшано _ путовање учитељима и учитељицама на скупштину.

Шабачка општина дала је одбору, који је чинио припреме за учит. скупштину, 600 дин., те је тиме много помогнуто Удружењу за држање скушштине.

Управа шабачке гимназије уступила је гимназ. зграду и башту за држање учитељске скупштине, учинила је нужне припреме за то и тиме Удружењу велику услугу указала.

Сељани из околине Шапца учинили су учит. скупштини велику услугу тиме, што су бесплатно возили чланове скупштине и њихове госте на Мишар и довезли их натраг и што су у великом броју присуствовали помену на Мишару, те тиме увеличали ову свечаност. Оваком лепом одзиву сељана, много је помогло заузимање начелника среза поцер. г. А. Љотића.

Из Хрватске, Срема, Славоније, Бачке и Босне дошло је на учитељску скупштину 34. учитеља, који су као гости уче-

ствовали у скушштинском раду и указали особиту пажњу ралу учитеља из Краљевине Србије.

Изасланик г. министра. просвете, г. Ђура Милијашевић поКлонио је особиту пажњу раду скушштинском и својим разлозима у говору свом допринео је да се нека питања што правилније на скупштини расправе.

Свима именованим девета учитељска скушштина изјавила

срдачну благодарност и Главном Одбору је част да то преда јавности. ГЛАВНИ ОДБОР.