Učitelj

460 ГЛАСНИК

Ова свеска много је закаснила зато, што нам је чинила велике сметње управа државне штампарије, гд' се лист до сала штампао. Кад је цела ова свеска била већ сложена, управник државне штампарије побрисао је плавом писаљком где год је шеа.у листу било поменуто о премештању и отпуштању учитеља и о надзору осн. ши казавши уреднику да се то не може штампати. Управник је овим. поред данашњег закона 0 штампи, узео себи власт старе цензуре, па би он хтео одре ђивати шта и како треба у „Учитељу“ писати. Уредништво пак није могло дозволити да се чак и један управник штампарије меша у овај посао, па је одмах штампање листа пренето у другу штампарију и сад се морало понова слагати оно што је већ готово било.

Износећи ово читаоцима, молимо их да нас не криве што нису свеску на време добили, јер кривица није до нас ного до оних који су нам сметње чинили и који би хтели да „Учитељ“ ћути и онда кад се

учитељи, кад је

по зими, каку и старци не памте, премештају ТОЛИКА

премештено преко 900 учитеља и кад се отпуштају одлични стални

учитељи, који су савесно служили и (више од 10. код“ докле се

опет примају други који су били отпуштени као недостојни овога позива Свеска за фебруар већ се ради и биће на време готова.

Уреднишливо .,Учитеља“.