Učitelj

РРА а и УЉЕ

__РАД ГЛАВНОГ ОДБОРА 859

Од: срећака ~ 525 ен ПА А а ан - а о ОАО ллине

Од утемељача · ИО РА ни ... = Бе 4 25 Свега 291:05

Глав. Одбор прима овај рачун као исправан.

С тим је састанак закључен.

__САСТАНАК ХХУ. држан 30 маја 1893 год.

Били су: Мах. Јовић, К. Ј. Глишић, Урош Благојевић, Дим. Ј. Путниковић, Дим. Соколовић, Анта Голубовић и Мих. Сретеновић.

Прочитан и примљен записник прошлог састанка.

Председник извештава. Глав. Одбор да је општ. београдска одредила

место на Калимегдану за подизање споменика пок. Гавриловићу. — Прима, се к знању.

Председник извештава. да је по молби нашој одбор општ, београдске изабрао комисију која ће реферисати општинском одбору треба ли да нам ошштина даде и који плац. — Прима се к знању.

Прочитана су писма: Милића Симовића, Р. Василића, М. Радуловића, Цвет. Радојичића, Ст. Живојиновића, Љуб. Јовановића, којим шаљу пре– глед рачуна својих зборова. — Прима се к знању. -

Стев. А. Стевановић, тражи 20 ком. чл. карата. — Да му сепошље.

Лазар Зарић тражи чл. карте. — Да му се пошље.

М. Бошковић јавља о образовању збора тражи члан. карте. — Прима. се к знању, да се учини по писму.

Прочитана је молба Ник. Батавељића, којом тражи помоћ. — Глав. Одбор, према правилима удружења, није могао никакву помоћ дати, јер Ник. Батавељић није члан Учит. Удружења.

Мил. Ј. Ђорђевићева јавља да је се уписала за члана утемељача и да је улог од 50 дин. положила г. Јов. П, Јовановићу, учитељу у Мрчајевцима, благајнику збора за срез љубићски. Шаље копију признанице г. Јов. П. Јовановића.

Решено: Да се овај акт пошље контролном одбору да он по овој ствари учини по друш. правилима. Г-ђци Ђорђевићевој да се пошље диплома.

Повела се реч, о томе да се Х учит. скупштина држи пре но што је | пређе било решено и да буде заједно са свечаним откривањем споменика. После подуже дебате решено је: '

Да свечано откривање споменика, буде на дан 4 Јула, а скупштина 5 истог месеца.

Прочитан је предлог председника Глав. Одбора о најнужнијим изменама закона о основним школама, које би требало поднети господину министру просвете.

Решено: Да се о овоме промисли и на идућем састанку донесе ко– начна одлука,