Učitelj

РАД ГЛАВНОГ ОДБОРА

===

4. Састанак, ДРЖАН 5. СЕПТЕМРА 1898. ГОДИНЕ,

Били су: Ник. Р. Поповић, М. пне К. Ј. Глишић, Ђ. С. Којић, КИ. Димитријевић, и Ст. С. Станишић.

Прочитан је записник 11. састанка Гл. Одбора, и — примљен је.

Прочитано је писмо г-ђце Христине Поповића, учит. из Третеника' којим пита Гл. Одбор, хоће ли примити привремену акцију НЕ релар друштва, те да постане члан утемељач поменутог удружења — решено: да се прими за члана утемељача учит. удруж.

„да пошље акцију. О томе известити г-ђфицу Христину. |

Прочитано писмо г. Јевте Ђуковића, учитеља из Куманова, којим моли да му се

пошљу књиге —- издања Учит. Удружења, на поклон за своју књижницу — одлучено: „да му се пошље по један примерак од свих издања што их удружење има.

Прочитана молба г. Ст. Окановића, учит. из Београда, којом моли Гл. Одбор, да прими његову гаранцију за 150 дин, у место Св. Јованског вбора — решено: да се по молби у име откупа књига „Воља и Осећања“, поступи по члану 21. правила Учитељ. удружења.

Г. Радивој М. Радосављевић, учит. ваграђеки, тражи диплому — решено: благајник да пошље.

Благајник Гл. Одбора јавља, да се је г. Андр. Т. Благојевић трг. из Голупца уписао ва члана утемељача, и положио 50 (педесет) дин. улога. Миленија Ст. Цонића, члан „утемељом им платила 50 дин. улог — примљено: са благодарношћу, да се изјави путем штампе благодарност.

Председник Гл. Одбора предлаже, да се потражи уплата од чланова утемељача и „добротвора путем писма — решено: да се путем писма умоле да свој улог положе.

Да би се тачно знала по инвентару имаовина дружинска — решено: да о томе бригу води благајник.

Да би се тачно водила брига и о дружинским издањима, која се налазе на елагалишту друштв. на распродавању, Гл. Одоор изабрао је, да о овоме води бригу Светозар Вучовић, члан Гл. Одбора.

Пошто су уважене оставке г. Димитрију Соколовићу и г- -ђици Катарини Тешићевој, члановима гл. одбора, који нису никако долазили у седнице Ул0вра — решено: да се пише "аборским управама, да изберу на њихова места друге.

С овим је састанак закључен.

Деловођ, Председник Гл. Одбора И. Димитријевић. Н. Р. Џоповић.

8. Састанак, дрЖАН 12. СЕПТЕМБРА 1893. ГОДИНЕ.

Билии су: Ник. Р. Поповић, М. Војковић, Ст. Ј. Николић, К. Ј. Глиптић, Ђ. с. Кона ги К. И. Димитријевић.

Прочитан записник ПТ. састанка Гл. Одбора — примљен.