Učitelj

|. Састанак Главног Одбора Држан 25. Септембра 1891 год.

Данашњем састанку, који је савват ради конституисања Глав, Одбора — присуствовали ву: гл. Н. Чолаковић, Мих. Јовић, Милош Велицки, Ил. Миљковић, Ст. Ђорђевић, Ђока Ивковић, Илија Радосављевић и Ст. Ј. Николић,

1:

Потпредседник износи да је на реду бирање часништва за Гл. Одбор, и да би требало изабрати: председника, потпредседника, благајника, деловођу и уредника листа. Предлаже да се пре гласања о појединим часницима, путем конференције, споразуме Гл. Одбор о том. .

Главни Одбор усвојио је овај предлог потпредседника, но он је мишљења да се потпредседник не бира, пошто Гл. Одбор има свог потпредседника.

Г. От. Ј. Николић мисли, да се потпредседник мора бирати, пошто су у Гл. Одбору сви чланови нови, који могу поклонити поверење за то место коме они хоће — јер за њих није обвезно оно, што је, по овоме пређашњи Гл, Одбор урадио.

После подужег саветоваља о овоме, изибрати су:

За председника г. Мих. Јовић,

За потпредседника досадашљи потпредседник г. Ст.Ј. Николић,

да уредника „Учитеља» г. М. Велицки,

За благајника г. Илија Радосављевић, и

за деловођу и књижничара г. Стева Ђорђевић.

Ово конституисање сматра се за привремено, док не гласају и чланови Гл. Одбора из унутрашњости.

ЋЕ

Р. Ст. Ј. Николић, изјављује, да је он од подужег времена, заузимао ово часничко место, па пошто је оптерећен и др. пословима а пошто сада у Гл. Одбору има људи, који ву и старији од њега и подеснији за то место, он, благодарећи Гл. Одбору на поверењу, које му је својим избором поклонио, — моли Одбор, да место њега изабере кога другог за потпредседника. ;

Пошто је се Главни Одбор уверио, да г. Станоје не мисли одустати од своје намере, он је, захвалив сег. Станоју за досадашње обављање дружин. послова, приступио избору др. потпредседника и. изабрао за потпредседника г. Илију Миљковића.